Kära lilla monster till häst



Nu är du sådär härligt hoppig och skuttig och frammåt igen. Fast det har du nog varit hela tiden, bara det att vi skrittat en del på senaste tiden. Vad underbart det är att få galoppera dig igen och känna din glädje och livslust - viljan att springa fortare och fortare. Allt som oftast verkar du tro att det är du som bestämmer och grymtar missnöjt när jag håller dig tillbaka. Håller jag lite för mycket så studsar du på stället och galopperar i sidled, du har sån enorm energi och styrka lilla knäpphäst. Och visst är du bra mycket mysigare nu... igår fick jag gosa och kela och klia huvudet bra länge efter ridturen...

Jag längtar redan tills söndag ... tack för att du finns mitt lilla monster.

Nu är det jag som köper regnkläder

Skitväder !

Skulle prommenera idag men blev så jäkla blöt så jag gick hem och duschade och gjorde varmchocklad istället. Enough is enough ! Ska jaga regnkläder på fredag tänkte jag, vill ha nått som ser ok ut med och inte första bästa plastrock liksom. Gummistövlar kanske vore en bra investering med när jag ändå är i farten. Har drabbats av värsta shoppingfebern tror jag för jag vill bara handla meeeer. Illa, får länga band på mig själv nu.

Snälla lilla skitväder, bli bättre tills imorn. Vill inte rida i regn jue... fast hästägaren har världens bästa regnkappa jag kan låna så det är inga problem egentligen. Får se om jonna och jag kommer iväg till ikea då, jag tvivlar men man vet aldrig. Behöver nya ridskor rent desperat nu de gammla håller på att trilla sönder och jag får ont i fötterna av att gå i dem, great. Det märks att vädret påverkar enormt så gnällig som jag är just nu. Ska nog ta och påbörja middagen lite smått så att jag får äta nångång.

Äsch det är ju bara lite regn

Lite... Vaknade imorse till regnet mot fönstret.. Funderade en stund på att ta mig upp men ändrade väckarklockan och somnade om ett litet tag. Runt tio steg jag upp och funderade lite på saken, konstaterade snabbt att om jag inte går för att det regna kommer det inte bli många prommenader i höst. Så ut gick jag i kappa med luvan uppe och paraplyet i högsta hugg. Det var inte så farligt trots allt. De första tjugo minuterna, sedan började det riktigt ösa ner men envis som jag är tänkte jag att nåja, jag är ju nästan hemma (hemma = 45 minuter senare) och jag kan inte bli blötare än blöt.

Jag vet någon som ska inverstera i regnställ så att jag inte helt handikappas bara för att det råkar regna lite. Det enda som är bra med att gå i regn är att duschen när jag kommer hem blir så mycket ljuvligare. Kall, blöt och trött - för att inte tala om halvt utsvulten, dök jag in i en lång varm dusch innan det var dags att käka frukost. En bra start på dagen, den bästa tänkbara (ialla fall just nu....).

Givetvis har det slutat regna - det slutade rätt omgående efter att jag kommit hem, dyblöt och missnöjd med vädret. Typiskt, kanske man skulle kunna kalla det.

Semester kanske vi kan kalla det

Nu när jag har en hel veckas ledighet framför mig innan allvaret börjar igen. Det ska bli något sjukt skönt att komma igång... de som känner mig vet att jag är otåligare än otålig och helst bara vill vara färdig redan nu så jag kan börja jobba - börja leva. Jag måste lära mig leva för dagen även om jag ser fram emot morgondagen. Inte det lättaste.

Sov ut idag, ljuva underbara efterlängtade sömn. Intog lite dekadent frukost strax efter lunchtid och gav mig sedan ut på lång prommenad. Ljuvligt väder bjöds det idag med solsken och svaga vindpustar som tacksamt svalkade av mig när jag började överhettas lite smått. Den här veckan ska spenderas just med avslappnande saker såsom härliga sovmorgnar, långa prommenader... uteritter (håller det vackra vädret i sig ska jag ner till havet på torsdag och plaska med pållan)... en bra bok eller två, lite te i goda vänners lag och kanske helgen firas in med en liten sväng ut.. Det får vi se när vi kommer dit. Nu bara njuter jag av mina ömma muskler och värmedynan på min rygg. Det är gött att leva, annat kan jag inte säga.


At the end of the Rainbow



Ligger visst Liseberg.

Kort litet besök

Av lillasyster yster. Torsdag em- lördag e.m var hon här.

Superkul! Jag shoppade upp en del pengar, inte så mycket som planerat men ändå tillräckligt mycket för att ge mig lite dåligt samvete för att jag spenderade så. Haha. Syster agerade personal shopper och tvingade i mig i det ena och det andra med varierande resultat. Fem timmars shopping är fan värre än en timme på gymmet vill jag påstå. Vi var lätt möra när vi äntligen tog oss hemmåt för middag och några glas vin. Länge sedan jag skrattade så mycket åt just ingenting men i torsdags var allt roligt. Det där som syrran skrev på en lapp på tvättstugedörren för två år sedan på midsommar när hon var odrägligt full som vi inte kunde komma ihåg vad det var. Pizzerians tillägg på menyn "Nöter" var extremt roligt det med. Min stackars mage vad jag skrattade. Haha.

Återigen ett mycket trevligt besök... skönt att vara själv och ledig ett litet tag frammöver nu.. pusta ut, återhämta mig från sommaren (arbetandet alltså) och bara vara. Nu har jag en hel hög kläningar, cardigans m.m att svassa runt i och vänja mig med. Klänning är jävla bekvämt alltså, om man har skor som passar till. Men det har jag ju nu. Nu jävlar. Inget går upp emot att spendera en stor del av sin surt förvärvade lön i ett svep.

Imorgon är det löning

Wohoo!

Känner mig lite smått rik just nu. Money, money, money. Ännu rikare känner jag mig i vetskapen att jag inte återvänder till det stället efter detta. Ska det arbetas extra i framtiden får jag hitta ett annat jobb. Något mindre mördande, något lite mer givande och mindre utmattande. Ja, ni förstår poängen. Hellre ett ok extra jobb med mindre betalt faktiskt.

Snart slutar jag tjata om jobb, om trötthet om regn och ja. Haha. Det gnälls mycket denna sommaren men det får lov att vara så.

Regnet mot fönstret får mig att rysa fast det är varmt här inne och jag sitter under min gosiga fleecefilt. Strax ska jag krypa i säng och få lite välbehövd sömn.

Något segt

Är detta väder.

Jag är trött på kvävande luftfuktighet och dåsiga moln som såsar runt ovanför mig, sådär dekadent och bekymmerslöst. De är luriga de där molnen, de ser inte alltför regnstinna ut men så plötsligt bara öser det ner. Ha, där fick jag dig, ungefär - om man nu vågat sig ut utan paraply.

I dag har jag inhandlat förgpennor, jag tar det här med att rita tatuering på dödligt allvar serni. Haha, systeryster kommer inte kunna välja för alla kommer bli så jävla bra. Eller nått.

Glömde ju att de spelade I've been looking for freedom på radion igår.. haha, fann mig själv sjunga med... det var så passande. Snart är den ett faktum, åtminstone en kort liten stund.

Systeryster - det ska bli så jävla kul med besök ! Då ska vi bränna mina surt förvärvade slantar. Ha, inget går upp emot att slita en hel sommar bara för att på ett par timmar stå med femtioöringar i plånboken.

Trötthet

I kvadrat.

Dagen började seeegt som i en dimma. Efter frukostrasten efter nio kändes det något bättre och lättare... men efter lunch bara dalade det igen. Hjärnan bara skrek nej jag vill inte mer. Ben och axlar och hela jag ömmade (där fick jag för ridningen igår, haha ) - det är inte lätt ibland. Men nu är i alla fall måndagen avklarad, det kan bara bli bättre !

Födelsedagsfirande

Gårdagskvällen spenderades med födelsedagsfirande i efterhand. Fyllde i måndags men av naturliga skäl firades det inte allt för mycket då.

Kvällen tillbringades på Kellys med veg.lasagne till middag och ett antal öl. Sällskapet var till en början Jonna men snart trillade hennes nya tjej in (och betyget är helt godkänt) - första gången jag träffade henne. Lite senare dök Sofia (på besök från Örebro) och hennes polare (som jag glömt namnet på redan). Supertrevligt och givetvis slank det ner någon öl för mycket men jag tog mig hem innan midnatt i alla fall och skuttade upp vid halv tio imorse (hade lätt kunnat sova fem timmar till eller så men ska jag till stallet så ska jag...).

Har fått ett uppdrag av systeryster att rita en tatuering. Lite småskojsigt haha. Får se om hon blir nöjd av några av de jag slänger ihop tills hon kommer på onsdag så kanske jag får visa en bild på den i framtiden när den etsats in i hennes skinn. Det är bra att pyssla med lite kreativa prylar emellanåt, nästan - bara nästan, så att jag får lite lust att gadda mig själv.

En måndag till. Den sista. Sen blir det inga fler måndagar och tur är väl det. Fyfan för att börja halv sju på morgonen.

OS och öm bak

Fantastik ritt av Roffe (ja, ja jag vet att han heter Rolf-Göran) och en tredje plats för svenska laget i hoppning i dag. Väl inom marginalen för att gå vidare till del två av lagfinalen som går av stapeln under morgon dagen. Det ser ljust ut för det svenska hopplandslaget trots allt nu när tyskarna är ute ur leken (en av de större överraskningarna med tanke på vilket lag de har med sig till detta OS). Väntar med spänning på del två i finalen... kanske, bara kanske ska vi lyckas långt över förväntan. Jag tror på det svenska laget.

I dag trodde jag nästan att lotta hade bytt ut angie mot en häst som såg exakt likadan ut. För i den lilla rasthagen stod inte mitt monster. Nej, jag möttes av frammåtriktade öron och en välkommnande gnäggning och en rar liten häst som kom fram till grinden när jag kom ut för att hämta henne. Hon till och med verkade njuta av borstningen när jag borstade halsen och tryckte sig mot borsten - hon som annars hatar att bli borstad, pysslad med och all slags fysisk kontakt i det närmaste. Tack för det lilla häst, du kan vara söt du med.

Har inte suttit till häst sedan äventyret i kilsbergen och det känns. Ridsår och ömmande bak och höfter blev dagens belöning. 45 minuters skrittur på långa tyglar i villaområden och en liten bit i skogen. Pållan har inte gått allt för mycket i sommar så vi tar det lugnt, tack och lov. Tror inte min bak är redo för tyngre ridning än på ett par gånger, haha. Märkligt hur snabbt man faller ur.

Bara en vecka kvar. Hoppas, hoppas att jag får ledigt på fredag!

Hurtigt värre!

I dag, på min lediga dag. Har jag varit uppe 7 och knölat in en jäkla massa tvätt i två maskiner. Kan inte hjälpa att jag blev lite lat sist och skippade tvättiden totalt den gången, då blir det extra mycket idag istället. Men taken på att åka hem och tvätta efter en lång arbetsdag, nja, jag tror inte det.

Kröp i säng igen efter tvätten dock och mös fram till tio. Då var det dags att proppa in det som tumlas ska, hänga det som hängas ska osv. Vänder mig om och där står min store granne, jag minns inte vad jag sa men jag tänkte: wtf? sa nog snarare något i stil med, excuse me? eller, what ? Och han började babbla om ifall jag kunde säga till honom när jag var klar så att han kunde tvätta lite? Eh, hmm I dunno, mutttrade jag och plockade upp tvätten som inte ska in i torkskåpet. Helst av allt ville jag säga: Get your own laundrytime, damnit. Don't bother me with it. Men jag är för snäll. Hur som helt blir det nog inget tvättande för honom, sa att jag är klar om en timme, en och en halv cirkus. Och det är jag ju, även om maskinerna står tomma just nu.

Detta låter säkert elakt och missunnsamt för den som aldrig hört historien om mina grannar. Tro mig, du vill inte heller ha dem i tvättstugan när du tvättar. Du vill inte heller ha dem som grannar. Tyvärr kan jag inte välja bort grannar-aspekten men jag kan i alla fall hålla dem ur tvättstugan på min tid. Missunnsamt eller ej, I don't care.

Imorgon ska jag äntligen, äntligen rida igen. Det har gått över en månad sedan sist och knashästen har inte ridits allt för tätt i sommar så det blir en lugn skrittur, men de kan vara ack så trevliga de med.

Hm, hur hamnade jag här. Jag som var i full fart med att strukturera om garderoben och byrån för att rensa ut allt jag ändå aldrig använder och göra plats för lite (läs: mycket) nytt. Snart ska det shoppas loss.

Desperation

Stephen King skrev en bok med rätt titel men fel innehåll. Eller ...?

Den desperation att ta mig ifrån bygget, ut ur den enorma lager lokalen, strax frammåt treslaget skulle passa sig att göra en roman på. Gärna då en i herr Kings stil med människoätande truckar och rullband, ilskna backar med brinnande ordrar som sveder fingrarna och irriterar näsan.

Och sen så friheten.. benen blir minst hundra kilo lättare och stegen är som att trippa på moln så fort dörren stängs bakom mig. Det är obsekrivligt. Den bästa tiden på arbetsdagen är att lämna jobbet. Dagligen funderar jag på hur dessa bittra kärringar (förlåt, jag vet att man ska vara försiktig när man bloggar om jobbet) klarat av att arbeta på denna plats med samma arbetsuppgifter i 30-40 år. År ut och år in. Det skulle ta livet av mig. den jag är skulle upphöra att finnas och kvar skulle det vara ett spöke, ett tomt skal till människa.

Nåja, nu är det äntligen fredag - jag är lite småförtjust i fredagssången..Åhhhåå ääääääääääääääääääääääntligeeeeeeeeen!

The light at the end of the tunnel

Det var så mitt inlägg om den obotlige optimisten skulle hetat.
 Den evige studenten får jag nog titulera mig snart nog. Inte fullt lika tragisk som Tjeckhovs figur dock och tur är väl det - för vem vill vara en Tjechov karaktär egentligen ? Då är jag snarare Voltairs Doktor Pangloss - även om jag inte är beredd att gå så långt att kalla denna värld den bästa av världar. 

Ljuset i slutet av tunneln är i alla fall nästa vecka. Det är att jag har en framtid som inte innebär inlåst på ett lager. Jag har lärt mig mycket på det stället, det går inte att förneka. Användbara lärdommar också men vad skulle jag inte ge för att slippa den här aspekten av studentlivet. Hösten ser i alla fall bättre ut på penga fronten, det ska som redan nämnts firas med shopping. Oerhört tillfredställande in progress men inte lika kul när man sedan kommer hem. Personligen är själva inköpandet roligare än uppackandet.

Avlägsen släkting till Einar ?



Vad säger du om den här lilla pysen Josse ? En av föräldrarnas kissar kom springandes med den stackars lilla plutten i söndags. Han överlevde dock och fick sova i en skokartong med gräs under natten sen släppte mamma o pappa ut honom på söndagsmorgonen och han skuttade iväg så glatt.


Yay

Bakgrunden är tillbaks !

Fast det är väl snart dags att pyssla till det lite annorlunda snart .. när jag inte jobbar. Eller nått.

Nästan helg, tänker den obotlige optimisten

Men så är det nästan helg också. Torsdag och Fredag går alltid mycket lättare än de första tre dagarna i veckan. Om det vore sanning skulle jag säga att jag jobbar med en ny intensitet dessa sista dagarna. Men näe, vi har inte överdrivet mycket att göra så ingen stressar. Nästa vecka är sista veckan, yay. Det ska bli så förbannat skönt att slippa ut från mitt fängelse.

Första september drar terminen igång igen. Det ska bli oerhört kul och skönt! Innan dess ska gymkort inhandlas och jag ska förhoppningsvis hinna med att träna ett par gånger innan dess med. Och på lördag stallas pållarna upp igen så då är det slutjagat för i år. Tur ändå att det bara är sommarbete en gång om året. Det är svårt att träna på detta med infångande/komma till mig med en häst jag träffar en dag/vecka... vi får väl se hur det går nästa sommar. Det är långt dit änn så länge.

Nästa vecka kommer lillasyster på besök, lagom tills min korta lilla semester börjar. Det blir toppen, ansiktsmasker, vin, film, god mat och en del shopping. Sen får vi se vad annat vi hittar på. Vilket som ska jag radera alla minnen av arbete och min arbetsplats för ett bra tag framöver. Till hösten blir det att leta annat lämpligt extra arbete och nästa sommar ska jag fan i mig inte tillbringa inlåst på ett lager.

Man skulle vara katt



Jag tror inte på reinkarnation men om det nu skulle vara så att det fungerade i alla fall (tvärtemot all logik) så skulle jag gärna födas som en liten kissekatt. Det vore ett snäpp uppåt på stegen.

Var hemma fre-lördag och hälsade på lite, trevlig att träffa föräldrar och syskon och bara slappa lite, gosa med katterna och vara. I dsg har jag roat mig med att valsa efter häst i midjehögt blött gräs och givetvis blivit genomblöt. Inte ultimat väder för envishet så jag gav upp efter trekvart och lät pållan sura för sig själv. Nästa helg stallas de upp igen så då blir det problemet ett minne blott. Nu har jag inte suttit på en häst på över en månad, det börjas kännas. Men snart så, snart är jag i sadeln igen.

Bara två veckor till. Två, det är inget. Snart så snart är det äntligen helg igen.

Rain...





Lite regningt och lite blött ute idag.

A picture...

says more than a thousand words...



Ha, vad vore livet utan illustrationer.

Helg återigen.

RSS 2.0