Mycket häst

Blir det nu ... men det kanske inte är så märkligt. Jag mår något så otroligt bra, hästen är supergo om än lite bebisaktig och små bufflig och fickmuddring och tugga på jackan så fort tillfälle ges. Men han är snäll det är inget som görs för att vara elak det är bara just att han vill pilla och undersöka och lukta och smaka och bara vara med.

I stallet finns en hel hög andra hästar också .. minst och väldigt söt är lilla Oliver som är en minishettlands hingst:






Han kommer alltid glatt knatandes i förhoppning att kanske få lite mat.

Dagens ridning tog oss förbi Kungsbacka Ridklubb där det var internationella hopptävlingar inför GHS. Duktig pojke som kändes avslappnad och frammåt. Precis efter vi lämnade stallet mötte vi en traktor - han har aldrig reagerat på dem förut så jag lät honom gå på långa tyglar och tänkte inte mer på det. När traktorn passerar piper han till och sparkar bakut sedan står han och studsar på stället och jag sitter bara och skrattar och undrar vad han håller på med.

En helg i stallet

Det blir en helg i sängen, stallet och framför datorn med N.

Nu har jag hunnit rida jättebebisen fyra gånger och i helgen blir det ytterligare två skritturer. Fast en av dagarna blir det nog promenad brevid helt enkelt så vi varierar oss lite i alla fall. Det kommer ta lite tid att vänja mig vid att vara i stallet så ofta men samtidigt är det ju det jag vill. Med den här grabben så har jag gott om skäl till att åka ut ofta med - han måste ju sättas igång och sedan även underhålla det han byggt upp och bygga mer. Förhoppningen är att vi ska kunna hoppelliskutta lite i framtiden men nu är det skritt som gäller. Det hjälper iaf att ha ett mål att arbeta för ... vi ska bygga upp både honom och mig. Av någon anledning misstänker jag att det är större risk att jag överanstränger mig själv snarare än hästen.

Happy weekend!

Vaffö, vaffö gör di på detta viset?



Haha ... det finns alltid något superspännande att titta på ute på stallplanen av någon anledning. Resulterar mer än ofta i häst med spetsade öron och högt huvud. Är man "liten" och nyfiken så kan man inte låta bli. I dag blev det en skrittur i omgivningarna, vi passerade bland annat Kungsbacka ridklubb. Han var så duktig så i dag även om han lyckades hitta anledningar till att skutta lite och småtrava för "läskigheter" som egentligen inte ens exsisterade. I stallet var han bara tvungen att dreggla ner hela mig och förstod inte alls vad jag menade när jag tyckte att det fick räcka.

Dagens skämt ?

http://www.tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=105316

Lagerbäck är upprörd för att ridsportsintresserade uppmärksamat att Rolf-Göran Bengtsson är nominerad till Jerringpriset för sitt OS silver i hoppning (senast Sverige tog individuell medalj i hoppning var 1932 och då blev det brons). Men nu är det alltså helt fruktansvärt hemskt att Rolf-Göran kanske skulle kunna kamma hem priset och beröva stackars lilla Zlatan på det.

Zlatan som förövrigt är så inihelvete överskattad och överprisad inom svensk fotboll så att det nästan är pinsamt. Lagerbäck borde skämmas. Varför är det plötsligt tal om en "kupp" om Rolf-Göran skulle vinna när det tydligen är mer av en "självklarhet" om Zlatan gör det?

Roffe har min röst, så klart.

Med häst igen

En "liten" kille på sådär 175cm i mankhöjd. Som en jättebebis och ska muddra fickor och kolla läget och fippla på jackärmen och slicka på reflexgrejen på jackan. Haha.



I dag skrittade vi ut i 50 minuter och grabben ville inte alls vända hemmåt och gick jättelåångsamt hela vägen tillbaka. Naw, sötnosen.

Oj ...

Vad jag har varit dålig på att updatera här. Har varit lite upptagen med kreativa övningar i form av vår mathemsida som vi gjort för webbkursen. Bloggandet fick helt enkelt stå vid sidan ett litet tag men nu ska jag bättra mig igen.

På måndag börjar metodkursen och tredje terminen på JMG. Jag skulle ljuga om jag sa att jag såg fram emot det men förhoppningsvis ska den gå fort nog. Det har inte riktigt sjunkt in att det är januari än fast halva månaden passerat. Vaknade panikslagen i morse och visste inte var jag var eller vilken dag det var. Har känt mig i det närmaste bakfull hela förmiddagen (nej jag är inte bakis men det beskriver känslan bäst) med tungt huvud och sömntyngd kropp. Det var knappt att jag släpade mig ur sängen i morse - dess varma härliga grepp höll hårt om min trötta kropp och min hjärna kunde endast vagt protestera.

Morgonen har varit smått Off i dag. Tror det blir en sån dag helt enkelt. Havregrynsgröten blev en simming soppa men jag orkade inte hälla ut och göra nytt så istället tryckte jag i mig det vidrigt som det var. It's just one of those days ... men jag vägrar resignera för det faktum att saker och ting jävlas. Jag får helt enkelt göra allting extra långsamt och se till att det blir rätt i dag. För jag har ingen lust att se denna fredag som en blaskig skål med gröt.

Happy, almost, weekend you ...

A reminder ...

Don't forget to fix your chair. ♥

Lurviga bananer?

Jag förstår inte varför vissa bananer blir så där äckligt lurviga så det knappt går att skala dem. Sen när man väl äter sin banan verkar luddet fastna på tänderna som även de känns ludna helt plötsligt. Det är äckligt det är vad det är. Men inte vill jag hoppa över att äta bananen när jag nu väl köpt den och gått igenom den plågsamma processen att skala den och därmed även fått mina fingrar alldeles ingnodda i bananklet som är halvt omöjligt att tvätta bort.

Och nej, luddet är inte möggel bananen är inte dålig.

Min inre radio

Är lite märklig. Den har spelat Muse - New Born på repeat ett bra tag nu men fortfarande dyker Björn Skiffs upp med jämna mellanrum för att inte tala om andra märkliga äldre låtar som jag inte hört på år och dagar.

Jag måste lära mig hur man får in youtube fönster i bloggen... Nåja. Jag hade inte så mycket att säga i dag. I natt var det några idioter som bråkade ute igen. En horribel kvinnoröst som skar sig konstant när hon vrålade och en mycket agressiv mörk mans röst som var riktigt förbannad. Låg i sängen och underhöll tankar om att sticka ut huvudet genom ett fönster och vråla åt dem att hålla käften. Eller kanske ringa polisen. Men de slutade tillslut, eller så somnade jag.

Happy weekend!

Sådant ombytligt väder

Dagen började med en glad överraskning, massor med



Säkert minst en halv decimeter om inte en hel med kramsnö som knarrade mysigt under skorna. Kortvarig lycka dock ... nu regnar det och gården är sjöblöt.
Bah är allt jag har att säga om det. Men nu måste jag äta nått innan jag dör.

Åh just det, jag har ju glömt att nämna att jag är tillbaks i verkligheten igen. Nästa vecka ska vi ägna oss åt att pyssla ihop en site om mat. (ha, där blev jag plötsligt ännu hungrigare)

Hooked on a feeling....

Haha ... låg i sängen i går och hade lite små svårt att somna och går självaste björn schiffs (res.stavning) i gång i huvudet med ogha-chaka ogha-chaka Iiiiiiiiiii'm hooooked on a feeeeling.. dududuuu .. haha. Nästan så att jag var tvungen att skratta lite åt mig själv där för var kom han i från helt plötsligt ?

Somnade snällt strax därefter och drömde den mest bizzarra dröm om min hästallergi (som egentligen inte alls är särskilt farlig och inget att bry sig om) ... I drömmen var jag i ett stall och plötsligt började det som svullna upp på min handled, storlek femkrona och säkert ett par centimeter högt och alldeles illrött. Var givetvis tvungen att visa människorna i drömmen detta märkliga fenomen men då hade svullnaden gått ner ock kvar var en rödlila cirkel storlek tefat. Haha.

Lite glömsk

verkar det som. Satt nyss här och funderade på om jag skrivt något i dag eller om det bara var så att jag tänkte tanken men aldrig kom så långt. Haha ..

Minns knappt att jag steg upp i morse, men det är ju en helt annan sak. Det verkar vara dags att äta igen, för det ska man helst göra flera gånger om dagen. Nu har jag i alla fall fixat webbuppgiften, det gick ganska bra men det var lite sådär att välja vilja fem siter jag skulle ta. Har liksom inga favoriter egentligen men det finns ju en bunt som används någorlunda regelbundet just för att de är praktiska och bra. Förvånansvärt ändå vilken liten del av internet man använder när man tänker på hur enormt mycket det faktiskt finnas att göra.

Skit vad jag känner mig sjuk nu. Haha, så typiskt. Kanske skulle ta mig til affären och handla lite frukt, börjar bli lite dåligt med det nu och mina axlar verkar uppskatta att promenera.

Denna veckan blir det studiebesök, spännande!

Det är tröttsamt

Att inte kunna somna. Sover gör jag ju, som en liten gris, när jag väl somnar. Det är bara lite si och så med det där att somna just nu. Förmodar att det har med jobbig förkylning som tydligen är som allra värst när jag kryper i säng för natten. Mina axlar är inte särskilt glada på mig heller, ska jag börja rida aktivt igen får det bli lite styrketräning för dem för som det är nu funkar det inte.

Jag borde sätta mig med en uppgift som ska in i dag klockan fem, men jag steg precis upp ... så det får bli frukost och nått kapitel i min nederländska twilight uppepå det.

Sista dagen av frihet ...

From one nerd ...

to plenty of others.



Och så baksidan:




Dessutom är det en hel del bilder på insidan av pärmarna också. Dagens nörderi, stel och öm med träningsvärk som jag är blir det perfekt att krypa upp i fotöljen och läsa lite.

Ömma muskler - lyckligt sinne

Jaaaa, vad säger man. Har provridit två hästapållisar nu, de var nog så långt ifrån varandra i kroppstyp och utbildningsgrad som man kan komma. Är öm i varenda muskel och mår så otroligt bra trots att jag har en begynnande förkylning i systemet. Den dök visserligen upp redan i går och har inte blivit värre så för en gångs skull kanske jag har tur. Bara kanske. Vi får se. Jag misstänker att jag kommer ha lagom svårt att ta mig ur sängen i morgon men det var det väl värt det. Det är då man känner att man lever och jävlar vad det känns bra.

Lovet drar sig mot sitt slut och jag känner redan nu att jag behöver mer. Ge mig mer ledighet, snälla.

Happy new year

Nyårsdagen, första dagen på året. Jag kunde ha sovit hela dagen i dag, min säng har aldrig varit mjukare, bekvämare eller varmare än vad den var just i dag. Men det finns bättre saker att göra med min tid än att ligga och grisa hela dagen.

Året började i det närmaste perfekt ... med ett litet telefonsamtal från N ... bästa tänkbara starten på året just nu, thank you mijn jij.

Nyheterna ger en dystrare bild av nyårsnatten, men det kanske inte är så förvånansvärt. Storhelger tar fram det värsta ur många. Fira ut det gamla och in med det nya, pyttsan. De flesta knatar vidare i precis samma fotspår som innan. Inte jag, jag vet vart jag är på väg ...

En banan och några after eight bitar är kanske inte någon vidare frukost så jag ska fixa mig något lite bättre tänkte jag.

So, happy new year.

RSS 2.0