Snuvad på intervjun

Av maginfluensa. Bah. Så åkte jag fram och tillbaks till GP huset för inget. Lesson learned - ring i förväg nästa gång om du vet att den du ska intervjua inte har ditt nummer. Lektion nr. två - du lägger på med knappen som har en överstuken telefon på sig, inte med samma som du ringer upp med.

Lyckades klanta mig med min nyinköpta telefon i dag ... haha.

Pang och så slog vårtröttheten till

Eller så kanske det bara blev för mycket tillslut. Har haft ett antal riktigt intensiva veckor och helgen i Örebro var inte direkt någon laddning av batterierna, snarare så laddade jag väl ur dem lite extra när jag ändå var i farten. Det blir så ibland. En helg borta behövdes dock ... jag känner bara att jag behöver ytterligare en helg efter helgen. Surt. Det finns det inte riktigt tid för. Men till helgen ska jag ta det lugnt, riktigt jävla lugnt. Fram till dess får jag tuffa på bäst det går.

I morgon och på onsdag har jag intervjuer bokade, måste ringa upp Expressen med i morgon och se om jag får fatt i dem för en telefonintervju med. Efter nämnda intervjuer ska de såklart skrivas ner och så måste jag fila lite på min monstertext om krigsfotografiets historia. Det är väl min vecka i ett nötskal. Lite jobbsök får det nog bli också förståss.

Nu ska jag leka med min nya lilla leksak:


Same but different




Har kunnat konstatera varför jag så gärna vill bort när jag är  i Örebro. Allt är precis samma - samma nu som då. Det är svårt att sätta tummen på det på ett vis så att det kan göras begripligt. Jag kommer aldrig bara kunna nöja mig så är det bara.


(Josses lilla Einar)

I går kväll var jag ute med Josse, första gången i Örebro sedan jag flyttade till Göteborg. Riktigt trevligt faktiskt. Vi hamnade på Mitt andra hem och sprang på en hel del bekantskaper från ett tidigare liv.



Det är bäst framför brasan!

Kreativitet

På hög nivå!



Och så häst + gubbe:


I'm off to see the ... josse.

the wonderfull josse of örebro.



Och lillasyster såklart ska dit och mysa med texas och laga mat åt lillasyster när hon kommer hem från jobbet. Sen ska hon få sussa och josse och jag  drar ut en sväng.

Världens fulaste snowpony

Med medföljande ägare snögubben.



Tyvärr med mobilkamera - bättre bilder kommer när jag är hemma i göteborg. Det var fan jobbigare att göra snögubbe än vad jag kunde minnas att det var när man var liten.. haha

Högst oväntat

Var det att vakna till en vit massa som täcker marken, why?! Jag trodde det var vår nu men ack så fel man kan ha.


Nu börjar det bli lite bråttom att duscha och packa innan jag måste pysa till tåget, jag är alltid ute i så enormt god tid.

Örebro i morgon

Jaaa, nu tar jag helg. Nästan. Ska pyssla lite med min text och boka lite intervjuer innan jag sätter mig på tåget imorgon kl 12:03.

Har en ganska mastig text redan men vill pilla lite och ändra ... och så är den inte riktigt färdig ännu heller. Har en intervju bokad till nästa vecka i alla fall och sen ska jag göra två till i person + en telefon intervju. Förutsatt att alla glatt ställer upp givetvis men det ska nog gå bra.

Nu ska jag i alla fall ta en liten promenad i det vackra vädret och fundera ut vad som står på listan härnäst.

Det är något beroende framkallande

Vad det gäller bloggandet... när man väl kommit in i det liksom. "Åh, det här måste jag komma ihåg att skriva på bloggen" ungefär.

I dag trillade skattebeskedet ner. Får tillbaks närmare fem papp, inte fy skam heller! Dock måste jag lära mig hur man fixar det där med F-skatten ... eller snarare vad jag förväntas göra för att bokföra nämnda skatt. Det tål att funderas på lite smått.

Vinter igen?

Plötsligt är det minusgrader ute ... solen skiner fortfarande men det är kallt. I Örebro ännu kallare än i Götet, jag som hade tänkt köra på vårklädsel när jag åker hem på besök.

Jag måste ta mig samman nu och skriva lite. Helst flera sidor men jag vet inte riktigt vart jag ska börja. En idé har jag i alla fall, i mitt huvud. Det mesta jag skriver formuleras när jag ligger i sängen och ska sova om kvällarna. Det är inte fullt lika illa nu som för säg tio år sedan - då kom jag på de mest brillianta formuleringarna strax innan jag föll i sömn och glömde givetvis bort dem under natten om jag inte snabbt väckte mig själv och skrev ner dem.

R.I.P Ronja

Fick höra här om dagen att det lilla livet fått somna in. Hon blev ju rätt gammal i alla fall men som med allt runt omkring en jälv så kändes det som att Ronja alltid skulle finnas. Precis som mamma och pappa och lilla mormor som blev 80 i år och syskonen och kompisarna och ...



I guess theres an end to everything ...

Sötast i dag!



Highland cattles som ligger och myser tätt intill varandra i vårsolen ♥ Behöver jag säga att jag precis haft en underbar söndagspromenad.

Örebro till helgen

Hör ni det Öreroare ... haha. Vi får styra upp något - det är på tiden.

Skit också.. jag bet mig i läppen, på samma ställe. Två gånger.

Det är så grymt svårt

Att låta bli att tänka på det som man helst av allt inte vill tänkta på ... jag tycker ändå att jag har klarat veckan riktigt bra och jag mår bra, faktiskt. Hade förväntat mig en större tomhet, saknad, men jag känner mig mest trött. Fast inte trött som i jag vill sova trött .. bara trött när jag tänker på det.

Jag vill inte bry mig längre ... men det är knappast något man bara kan stänga av sådär. Hoppas att du är nöjd nu.

Nu ska jag ge mig ut på en liten promenad innan det är dags att sätta mig och läsa lite. Krigshistoria i all ära så blir det lite tjatigt i längden faktiskt. Men jag trollar med ord, eller ja - det kan jag väl få inbilla mig, och ska nog lyckas trolla ihop något fullt läsbart och överskådligt om krigsfotografens historia.

En till bild


En dag vid havet

I trevligt sällskap med Rufus och hans ägare Emelie.






Lite badkruka i dag men så var det rätt intensiva vågor också... Rufus drog tag i en tova alger när vi lekte och skvätte sand över hela mig.. haha

Praktiken är kirrad!

Nu har jag äntligen fixat praktikplats för två veckorspraktiken lite längre fram. Blir på en lite mindre tidning men det tycker jag kan vara mer kul än de stora eftersom att du får bättre kontakt med de som jobbar där bland annat.

Igår arbetade jag som studentambassadör - riktigt roligt var det. Var på en mässa i Alingsås och höll seminarium och stog vid ett bord och delade ut kataloger och svarade på frågor om Göteborgs Universitet och om att plugga. Var lite smått trött efteråt och snodde åt mig sovmorgon i morse (välförtjänt i mitt tycke).

Det är rätt motiverande med dessa små extrajobb faktiskt. De är tillfälliga, intressanta och inte så enormt krävande annat än att man ska vara glad och trevlig och svara på frågor och det ligger ju i min natur nästan.

I och med det vackra vädret blev det givetvis en del cykling .. över två timmar totalt skulle jag säga. Någon dag snart måste jag lista ut hur jag skruvar åt styret för nu blir det snett bara jag tar lite mer i ena änden än andra och det är ju inte direkt säkert. Ska dock cykla imorgon igen oavsett men efter det får det kanske bli ett besök på en cykelaffär någonstans för att se om de kan hjälpa mig.

Ego-inlägg

Nu har jag färgat håret. Inte enorm skillnad men ... här kommer före, under och efter bilder.

                 



Ja just det ja .... haha

Nu får det lov att vara helg

Och imorgon ska jag sova så länge jag kan, färga mitt hår, kleta på en ansiktsmask och fila naglarna och göra lite annat smått och gott som är avslappnande och mysigt.

Snön har nästan smält bort som tur är men cykeln fick vila i dag i alla fall. Tog en låång promenad genom Göteborg centrum och fick lite ärenden uträttade när jag ändå höll på.

jag måste bli bättre på att släppa alla måsten och bara slappna av. Något jag jobbar på för fullt.

Men neeej!

Vad är detta ????!

Det ska inte snöa nu jag vill ju cykla. Å andra sidan kanske jag behövde en vilodag i dag trots allt, förhoppningsvis har snön smält bort tills imorgon och så kan jag cykla då. Det är dags att strukturera upp saker och ting lite smått men jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Ett jobb hade varit smidigt så det får jag ta och jobba lite på. Studierna behöver fokus känner jag just nu, men det kanske jag inte behöver tänka så mycket på - jag vet ju trots allt vad jag ska göra nu. Tillslut.

Helt underbart

Är det att cykla en solig dag - jag mår så bra!

Det står rätt still uppe i hjärnkontoret just nu, som det brukar bli när jag är mitt uppe i något som kräver mycket hjärnkapacitet. Fokuserad och på hugget när det jobbas med det ... hel snurrig och blank i huvudet när jag slappnar av och tar det lugnt. Veckan har bara börjat och helgen är väl egentligen ganska avlägsen men jag kan inte låta bli att längta dit - även om jag har en hel hög läsande att göra då och annat smått och gott. Det är vår i luften och det är på tiden. Linnea påminde mig i dag att jag bör söka lite sommarjobb... jag bör också ordna den där praktiken vi ska ha i slutet av terminen, det börjar närma sig dags för det nu.

Men just nu ska jag bara sitta och njuta av att göra inget alls...

Cykling och teori

I dag har jag minsann cyklat. En och en halv timme totalt och det kändes mot slutet må jag säga. Är fan så trött (i kroppen) att jag inte orkar skriva mer .. haha.

Men en sak ska jag säga, i dag har vi teoriserat. Det bringade klarhet i mycket.

Det var ett tag sedan

Igen ...

Har varit lite upptagen med projektarbete och annat pyssel. Finanserna skar ihop sig och jag har fått göra ett svårt val. Har dock lyckats få lite extra arbete som veerkar både intressant och användbart för framtiden, nya erfarenheter kan man aldrig få för många utav.

I dag har jag äntligen lyckats köpa mig en cykelpump så på måndag ska jag cykla till JMG ... om det inte regnar förstås. Misstänker att cyklandet kommer att vara en pärs till att börja med ... har ju faktiskt endast cyklat två gånger de senaste fyra åren. Men det är bara att trampa på ... konditionen kommer ju tillbaks rätt snabbt. Kan bara anta att min kondition är i botten sedan influensa och hosta och pencillin och .. det blev ett par veckor jag var satt ut spel där.

happy weekend one and all!

RSS 2.0