Grattis lilla far

på födelsedagen. Fast du läser ju inte bloggar men i alla fall.

Sängen skulle inte sitta helt fel just nu men det får vänta ett par timmar, bättre att lägga mig tidigt än att ta mig en liten nap. Lite upptaget kommande veckor, inte så farligt känns det som just nu men illa nog när man inte är helt kry. Jag begriper inte hur jag fortfarande kan hosta dock... och rätt illa med för den delen. Riktigt tröttsamt och jag vill inte vara med. Om morgnarna är det pest och pina att ta mig upp men jag mår ändå sämre när jag ligger i sängen än vad jag gör när jag är uppe. Nu får det fan ta och gå över.

Ett äpple, eller fem?

Eller tio?

Jag tror inte på ett äpple om dagen längre. Dagens äpplen är inte vad de var förr. Precis som dagens saft inte smaka som den gjorde när jag var liten, därför dricker jag inte saft längre.

Mina ägg hade båda märkliga gula fläckar i vitan.. alltså inte från gulan. Min matparanoia slog till och det gick inte att äta. Fick bli ostmackor istället för inte fan orkade jag koka nya ägg. Åhhhh jag vill strypa grannarnas halvmeterlånga små ungjävlar som inte fattar att trapphuset INTE är en lekstuga och springer runt och vrålar där ute. Det ekar i trapphuset, det ekar i mitt huvud trots envisa lock för öronen som, tack och lov, dämpar oväsendet något.

Undrar vad de gör om jag skriker rakt ut. Jag är mycket frestad att prova...

Obetalbart. Öppnade dörren och alla tre frös på stället och tittade med stooora ögon på mig. Bad dem vara lite tysta om de skulle leka där ute och de nickade tyst och tittade på mig. Haha.

Happy weekend one and all




It's a long way home .... när man är krasslig och måste gå till affären. Haha.


Atleast it's weekend, at last. ♥

Pencillin och slemlösande

Dagens skörd hos farbror...erhm, tant doktorn. Låg imorse och dividerade med mig själv om jag skulle stiga upp och gå på genomgången men konstaterade att nej, det går inte. Funderade ett tag, medans jag hostade en jävla massa, och konstaterade att jag kanske skulle ringa läkare i alla fall och se om jag kunde få lite hjälp med den något knaggliga hälsan.

Pratade med hästägarens man som tyckte jag hellre skulle vara hemma en dag extra än att jag tar ut mig och blir sjukare. får väl säga att han har en poäng men det tar emot som fan att låta hästen stå. Men det är väl det - hade jag tagit det lite lugnare från början hade det kanske inte hållt i sig så länge och blivit värre igen. Svårt att säga. Jag har svårt för att acceptera att jag inte är riktigt frisk - när jag väl accepterar det så är det lungt. Men tills dess så stretar jag emot och vill så hemskt gärna orka.

Det får väl bli en lugn helg helt enkelt så får vi se om jag känner mig bra nog för att åka ut eller inte. Har trots allt ett par busy veckor framför mig så det är väl lika bra att blicka framåt...

Happy weekend!

Bokrea?

Åh, världens grymhet. Varför kommer bokrean när man har som sämst med pengar? Visserligen tycker jag att det mest är samma böcker år ut och år in på rean så det kan vänta. Vem har tid att läsa Dostojevskijs samlade nu i alla fall?

Dagarna rullar på och flitigheten håller i sig. Det gör även snuvan och halsontet. Kändes riktigt illa igår med svullen, tjock kliande hals. Lite bättre i dag men ändå rätt miserabelt om jag törs säga det. Trist och tröttsamt är vad det är, allt står och faller med hälsan känns det som. Även om hjärnan fungerar bra trors dipp i välmåendet. Ska få lite skrivet i dag tänkte jag så att jag kan lämna in i morgon och känna mig duktig. Hästen får tre vilodagar nu med rids tors+lör, söndag i alla fall. Nästa vecka blir det bättring på den fronten.



Han var väl inte direkt så intresserad av att stå och pusssa, mycket mer intressant var det att gnaga på min armreflex eller stå och smälla ihop läpparna och fjanta sig. Han är verkligen en jättebebis.

Happy valentines day ...

You ♥

Även om jag inte riktigt köper det där med kommersialiserade "helg" dagar så känns det ändå lite fel att inte fira åtminstone lite.

En hel massa hjärtan, pussar, kramar och rosor önskar jag till alla mina vänner.

Dagen har spenderats i stallet ... N ringde lämpligt nog när jag precis satt mig i sadeln men Melvin går ju så snällt på lång tygel så vi pratade en liten stund fast jag red. Fick en del blickar från bilister som passerade men jag rider ju alltid med enhandsfattning på långa tyglar så varför skulle jag då inte kunna använda andra handen till att hålla i telefonen? I dag blev vi ute i en timme och 20 minuter, det är det längsta hitills men grabben kändes knappast trött efteråt. Det märks att han börjar bli starkare för det hoppas och skuttas och överreageras på fjantsaker.



Behöver jag ens säga att vi hade helt fantastiskt fint väder med klarblå himmel och en massa sooool ... alldeles underbart.

Är härligt mör precis överallt nu och har spenderat kvällen med att skriva ihop jobbansökningar och mejlat iväg. Tror det blev en sex-sju stycken i alla fall så nu är jag nästan uppe i 20 sökta. Ska kika runt lite senare om jag kommer på fler jag kan tänkas vilja söka - det gäller ju att sprida ut mina chanser för största möjliga utdelning.

Nu ska jag sätta mig med uppgiften som ska in på måndag, i morgon får jag nog tyvärr inte mycket gjort.

Det är något off vad gäller mina drömmar

I natt drömde jag att en liten unge försökte slå ihjäl mig. I går natt drömde jag att en agressiv kvinnlig polis stod upp och kissade all over the place - inklusive på mig. Jag blev redigt förbannad i drömmen.

Lite märkligt skulle jag vilja påstå. Nej, jag är inte särskilt stressad faktiskt. Lite trött ... väldigt trött. Hostan och snuvan sitter fortfarande i och det känns i kroppen att energinivåerna inte riktigt är på topp trots allt. Bara att hoppas att det ger med sig snart nog så att jag kan börja kämpa med dyngsrytm och sova mindre (som det är nu, om möjlighet finns sover jag så länge jag kan). Har inte tid att sova så mycket som jag "vill". Det gäller bara att jag lyckas sparka mig själv ur sängen helt enkelt, för väl uppe så är det ändå helt ok.

I dag har jag tillbringat nästan sex timmar i en datasal på andra våningen på JMG vid en datorskärm och lärt mig använda SPSS och grupparbetat om man kan kalla det när man jobbar i par. Det var förvånansvärt "lätt" när vi väl got the hang of it, så att säga. Som med det mesta antar jag - saker och ting faller på plats rent magiskt och förvånansvärt helt plötsligt. Då känns det grymt bra och vi fick mycket gjort i dag, tillräckligt för att vi ska kunna känna oss nöjda och glada och något avslappnade inför helgen.

Petade även på rektorn och fick mina poäng inregistrerade, de hade halkat på efterkälken bara. Skönt det i alla fall! Man måste hålla lite koll så att man inte lyckats missa någon av alla dessa övningar.

Lite duktig

Var jag i alla fall igår. Fick en hög jobbansökningar skickade ... skrev om mitt CV för att passa ändamålet bättre. Närmare bestämt nio ansökningar åkte iväg via mail. Bara att hoppas att min flitighet ger utdelning, givetvis ska jag skicka iväg ytterligare en bunt under närmaste veckan - ju fler desto större chans kan man tycka?

I dag blev det en sväng till stallet och en skrittur på 70 minuter. Försöker utöka lite smått nu ... fast snittar på timmen ungefär. Till helgen blir det nog en kortare tur på lördagen eftersom han kommer att gå tre dagar då. Söta lilla snuttegubben, haha.

Sundaaay

Härliga söndag.

Är öm och trött och .. mycket nöjd. Lite för seg för att orka skriva något vettigt dock så det blir bara en liten ode till söndagarna. Bästa dagen på veckan om vi inte räknar fredagarna eller dagarna i stallet eller ...

För jag har legat sjuuuuk

Och miserabel senaste veckan. Började förra tisdagen med en elak hosta som snabbt blev värre och sen massa feber. Inte kul!

Men nu är det bättre och jag hostar och snörvlar bara lite. Så snart febern gav sig så gick det äntligen att sova igen... hade ett par nätter där det var rent av obehagligt att ligga i sängen och försöka sova för jag yrade och hade ont överallt och sov inte mycket alls. I torsdags för en vecka sedan gav jag upp försöken att sova klockan 6 på morgonen efter att ha försökt sova i åtta timmar ... att stiga upp klockan 6 sker inte ofta frivilligt! Så nu ligger jag givetvis något back rent tidsmässigt... typiskt men det är smällar man får ta när influensan kommer och bankar på dörren.

Tyvärr innebär sjukdomen att hästem fick stå, något jag absolut inte ville men det kunde inte hjälpas. Den här veckan är vi i alla fall igång igen och har skrittat ut både igår och i dag (inte värst för kvarvarande hostan men who cares, kan inte sitta inne och rulla tummarna i evigheter). I morgon tar vi vilodag, välbehövligt för min del. och sen är det skritt ut lör+söndag. Nästa vecka funderar jag på att lägga in ca 20 minuter i paddocken någon lämplig dag, vi får se. Tror att det skulle vara bra för både honom och mig i alla fall. Åh, i dag kom de båda två när jag ropade (Melvin & hagkompisen) så söta grabbarna!

RSS 2.0