For a rainy day

image46



http://icanhascheezburger.com/



Om ni har tråkigt och vill ha något att roa er med. Garanterar ett stort leende på era läppar ! Och en längre stunds underhållning.


Sötare än sött.

Nu får den väl lägga av

Vad trött jag är på snörvel och "dept" i näsan. I och för sig så är det inte så illa att jag inte kan prata ordentligt. Men det är störigt att fortfarande vara snörvlig.

Dagens regn hjälpte kanske inte så mycket, blev lite kall också. Det hade hänt en olycka så givetvis kom spårvagnen inte fram och jag fick vänta på en buss hem i stället. Sådär lite typiskt när man är trött, frusen och hungrig.

Tre jobbpass nästa vecka, prel. bokade bara. Får hoppas de behöver mig så att jag kan jobba ihop lite slantar. Funderade lite, medans jag sopade kattsand från golvet, att om jag tänker "yay en ny dag" varje morgon när jag vaknar borde dagen bli bättre. Istället för "öh, var är jag, vilken dag är det vad är det som ringer, jag VILL INTE" ... eller så. Just det där - vill inte - är kanske inte så bra. Negativ energi och allt det. Positiv energi, posetiva tankar... haha. Right.

Jag får försöka. Vi får se hur det blir med det. Åh vilken underbar dag, äntligen morgon! Haha...

Hästnörderi i regnet

Ansåg att det var läge att ge hästnörderiet en egen kategori. Med största sannolikhet så kommer det skrivas en hel del om dessa underbara djur i framtiden. Att jag är svag för djur har nog redan framgått utav bloggen. Uppvuxen som granne med ett halvblodsstuteri blev det ett antal timmar i stallet.

Visst var jag allt en riktig liten hästtjej. Gick till skolan med feber för att bevisa att jag var frisk, när jag var sjuk, bara för att få tillåtelse av föräldrarna att åka med grannarna på tävling när favoriten - Carerra - skulle tävla.

För ett par veckor sedan skrev jag lyriskt om en häst jag provridit. Det verkade som jag skulle börja rida honom och lyckan var total. Sedan ändrade sig ägaren gällande det här med medryttare och det var bara att fortsätta kolla runt. I dag har jag bekantat mig med en halvblods dam med lite humör. Lustigt detta, då jag alltid verkar ha ridit valacker. I alla fall har alla hästar jag ridit under en längre, sammahängande period varit valacker.

I och för sig red jag Cleo mycket som liten, Maritza (Marta) och Juliett (Jullan) och Molly. Men Elixir är väl den häst jag ridit längst, mest och känt allra bäst.

image45


Lilla grisen... honom kommer jag alltid att sakna och jämföra andra hästar med. Fast nu för tiden har jag blivit bättre på att inte genast jämföra med honom. Jag antar att det bleknar allt eftersom åren går. Grisen är född 1983 så det är mycket möjligt att han fortfarande ångar fram som en liten kanonkula någonstans i Sverige. Jag hoppas verkligen det, att han har det bra och får göra det han älskar alla mest.


Men nu är det alltså sto som gäller. Det känns helt ok, lite mer personlighet på ett märrigt vis kanske. Det upplever man inte ofta hos valacker. Eller ja, nu ska vi inte dra alla över en kam. Men de valacker jag hållts med som mest har varit ganska jämna. Detta blir en ny erfarenhet - en kul sådan. Det blir nog jättebra när vi fått lära känna varandra lite närmare. Hon är bedårande söt i ansiktet den hästen. Får komma ihåg att ladda batterina och ta lite kort nästa gång. Det är ju som de säger - att en bild säger mer än tusen ord.

I dag skrittade jag bara ut en kort bit i sällskap med ägaren, det var regnigt och jävligt ute och blåste på rätt fint också. Men det var bra att få känna på lite. Hon kändes väldigt stadig och säker, med rejäla steg. Trevlig skritt, tycker jag. Blir nog ännu bättre när jag kommer underfund med var knapparna sitter, som vi säger. När vi förstår varandra och vet vad som gäller.


Det kommer bilder, uppdateringar och skildringar från ridturer och stallbesök i framtiden ska ni se.

100 Höjdare - USA

Har vägrat titta på det, även fast jag gillar Fredrik och Filip... tål inte reklamen med den vidriga kvinnorösten som proklamerar att nu drar de till världens skönaste land.

Världens skönaste land är väl att ta i.

Men visst, om man ska leta efter märkliga människor är väl det landet av länder att vända sig till. Nu är de hemma hos en man som gick ned i vikt och fick bröst. En synnerligen märklig man som biter sig själv i bröstvårtorna... Mest tragiskt tycker jag. Men F & F är roande som vanligt. Tror jag undviker programmet i fortsättningen som hitills.

Good as new !

Torrskrubbad, ansiktsmaskad, peelad.. duschad och insmord från top till tå. (3 olika krämer/lotions ! en för benen, en för ansiktet och en för resten utav mig).

Känner mig som ny, ungefär.

Jag är superpepp på det där med gymkort nu. De har pilates och poweryoga! Något jag givetvis ska prova på. Får kika lite på alla andra gruppaktiviteter som finns också. Är inte så mycket för att träna i grupp egentligen, föredrar att gymma på för mig själv. Men med det låga priset och alla spännande aktiviteter de har bara måste jag ta chansen att prova på så mycket som möjligt. Pilatesen är något jag velat göra länge - tror det kan hjälpa mig bra i ridningen. Mer stabilitet. Jag är inte dåligt balanserad eller så men det skadar inte att träna något i komplement till ridningen. Styrka ska det givetvis tränas. Behöver lite mer muskler både här och där.

Mmm, håller på att fixa lite middag, smuttar på darling rhubarb - mums ! Ska kila ut i köket och fixa lite och slå på dumburken. Det är väl bara skit på som vanligt.

Happy weekend !

H&M hysteri ?

Vadan detta ?

Prommenerade hem idag, via Avenyn för att handla lite på konsum. Utanför HM butiken där ringlade det sig en tjock orm, erhm kö, av människor och åter människor.

Förmodar att butiken nyöppnas ? Efter renoveringarna de har pysslat med, men mer än så måste det rimligtvis handla om. REA ? Eller klubbdag eller har de släpat dit någon stackars b-kändis som ska sitta i butiken och se glad ut kanske. Inte vet jag. Finner det dock något komiskt.

Kanske är det någon göteborgare som vill vara vänlig att upplysa denna något förundrade själ? Köar vi verkligen utanför butiker här i Sverige. Det känns så löjligt på något vis, lite under vår värdighet eller något kan hända. Jag köade i alla fall inte.

Första halvan av terminen avklarad

Pfew.. det har varit intensivt, kämpigt men riktigt jävla kul.

Det har varit allt det jag aldrig kunnat föreställa mig när jag satt och drömde mig bort till den efterlägtade utbildningen. Kursläsare som jag varit innan, med 5 års studier redan...visste jag inte vad jag hade att förvänta mig av JMG och första terminen som journaliststudent. Men nu vet jag bättre !

Resten av terminen kommer bli rätt layed-back för min del, får tillgodoräkna 7.5 poäng (VG på den kursen har jag med) så kommer att göra första övningen och sedan gå sista tre veckorna ungefär. Härligt. Ska fixa lite böcker inför höstterminen och läsa på lite så att jag har lite koll när det så är dags för den.

Känner mig något vuxnare och lite erfarnare vid det här laget. Men bara lite. Ännu är det lång väg att gå innan jag är utexaminerad journalist. Två och ett halvt år närmare bestämt. Om vi inte räknar de två månaderna innan sommaren nu. Mycket hinner hända på den tiden. Två och ett halvt kan vara en evighet men också alldeles för kort tid. Det återstår att se.

Nu sitter jag här återigen och snörvlar lite och känner mig omåttligt nöjd med tillvaron. Jag är en journaliststudent och jag älskar det. Framtiden är solig och ljus i mitt sinne. Utanför är det något grått men vad gör det. Vädret påverkar bara om du låter det göra det.

No poo!

Eller snarare massa poo.

*rynkar näsan* de äter som hästar och skiter som hästar med för den delen. Att något så litet kan producera något som luktar så fruktansvärt. Uäck.

Tur att de är så söta.

Poo-cleaning time.

Och mamma katt, vid för hastig rörelse från mig, ger mig emellanåt - dont kill me - blicken. tänker the puss i Shrek så vet ni hur hon ser ut. Men hon är bättre nu, hon vet att jag inte vill henne något ont.

Men vafan, så sket katt nummer två. Vad är detta. En konspiration emot mig från pälsbollarnas sida ? Tror ni nummer tre går snart också?

En ny kategori - ett nytt inlägg

Livet som journaliststuderande är synnerligen underbart.

Första halvan av terminen har börjat intensivt ! Textproduktion så det sprutar ur öronen.

Tre veckor in i terminen fick jag mitt första frilansuppdrag. Det var ren tur eftersom jag kontaktade tidningen angående sommarvikariat. Där var alla tjänster redan tillsatta inför sommaren meddelade de rätt omgående. Men, om jag var intresserad, fick jag gärna frilansa för dem. Jag höll på att trilla av stolen när jag läste det mailet och gick som på små moln i flera veckor.

Två veckor efter mailväxlandet var det dags att ge mig ut i verkligheten för att sammla material till mitt reportage. Fem på morgonen steg jag upp för att komma med en tidig buss till min destination, det var en solig - vacker vinterdag. Satt och frös både fingrar och tår av mig i ett ridhus i en timme medan jag tittade på en morgon lektion. Sedan bjöds jag på frukost och intervjuade en sådär tio personer.

Ett hett tips innan ni ger er ut på frilansuppdrag är att kolla vad tidningen har för krav på kvalitéen av bilder. Det blev nämligen en del strul med de foton jag hade tagit. Men tillslut använde de mina orginal bilder i alla fall och jag slapp stiga upp 5 återigen för att åka den där timmen till Bollebygd och ta nya foton. Förra lördagen kom tidningen ut och jag är stolt ägare till två exemplar.

F-skattsedel är införskaffad sedan februari och jag har skickat min första faktura. Krånglet med den kan vi ta i ett senare inlägg. Haha.

Det är inte så enkelt som det ser ut att vara, kan jag meddela. Samtidigt så är det lätt när det blir rätt. Men som journaliststuderande sedan i januari kan jag inte förväntas att veta allt. På 3 månader har jag dock lärt mig enormt mycket och jag har mitt första frilansuppdrag att tacka för en hel hop med kunskaper och lärdommar.

Praktisk erfarenhet slår böcker med hästlängder.

Jag älskar mitt framtida yrke och min utbildning. För första gången på väldigt länge känner jag att jag gör något som är Jag. Det här är min framtid det är den jag ska vara och alltid har velat vara.

Alla ni som velar och inte vet vad ni ska välja. Kör på det ni tycker är kul, livet är till för att levas. Fastna inte på samma gammla arbete och i bitterheten som kommer av att nöja sig istället för att kämpa för det du vill ha.

Det är de saker som betyder något som du får kämpa som mest för att få.

Motivation

Var kommer det ifrån egentligen ?

Vissa dagar kan jag vakna och vara supermotiverad till precis allt. Det är en fantastisk känsla. Men var kommer den ifrån ? Och hur kommer det sig att vissa dagar är totalt omotiverade?

I går fick jag ett mail om min faktura. Jag lovar att numer är det stämplat över mitt namn "ge inga fler jobb, inte värt mödan" i deras system. Jag hade angett mitt kontonr på fakturan men... skrivit en 4 istället för en 3a i slutet. Suck. det är dock en såndär grej jag nästan alltid gör när jag ska skriva mitt kontonummer. Av bara farten. Vet inte varför, kanske känns det bättre med en fyra istället för en trea. Men det ska ju vara en trea annars är det inte rätt. Så nu får jag vänta ytterligare på min första frilanslön. Den som väntar på något gott...

...väntar alltid för länge. Nej, nu ska jag inte vara sån. Vissa saker kan du inte vänta för länge på, så är det bara.

Dags att ta tag i saker och ting

Kanske ?

Pratade med jonna för en liten stund sedan. Planer finns numer på att införskaffa gymkort. Hängig är jag ännu men åh så pepp på att komma igång. Saknar den där känslan av energi, hunger, utmattning - allt i en salig blandning. Vi får väl se hur det blir med det. Fysiken har otroligt bra priser i alla fall. Trodde aldrig att jag skulle komma ner i årspris på närmare tusenlappen. Jämför det med ridningen som går på åttahundra i månaden för 4 dressyrpass. Tränar jag två dagar i veckan på det priset på fysiken ligger det på ca 15 spänn per gång. Det är ingenting. Väl investerade slantar. Men först ska jag bli av med den här envetna krassligheten.

Har sökt ett par nya jobb nu, två lägenheter med på bra nära avstånd till JMG. Är lite småseg i dag får medges. Borde läsa lite.

Nu ligger pälsbollarna och myser... älskar när de ligger och spinner tillsammans. Finns nog inget mysigare läte.

God morgon...

säger hon, och snörvlar lite.

Det ser ut att bli en vacker, om än grå dag. Har redan fjantat mig och krupit runt på alla fyra och pratat bebisspråk med pissemissarna som tittade på mig med stoooora ögon. Jag är visst lite läskig emellanåt. Förstår de inte då, att de är så härligt söta och fluffiga och mjuka att jag bara vill lyfta upp dem och borra in näsan i deras mjuka päls.

De är så nära men ändå så långt bort. En känsla jag är väl bekant med, inte bara när det gäller kissarna. Fast de små pälsbollarna är ju fysiskt närvarande. Jag kan ta på dem. Men lyfta, det gör vi nog inte än på ett tag.

Har beställt ytterligare en maffiabok per rekomendation av Nielsie ... får se om den är något bra. Över 500 sidor, pust. Det får bli sommarlovsläsning. Haha.

Hoppas jag får jobba borta i sommar, bara nån vecka. Det vore trevligt. Tar nog ledigt runt min födelsedag i augusti. Kan inte jobba hela sommaren lång. Då kommer jag vara nära bristningsgränsen till hösten igen och få panik bara vid tanken på att jobba. Trevligt jobb jag har som får mig att må på det viset. Men i höstas var det ren fysisk utmattning. Jag orkade bara inte helt enkelt. Det tog stopp, i huvudet, i armarna i benen. Hela jag skrek Nej.

Kanske är dags att hitta nytt. I år har jag varit duktig och sökt, en hel jävla massa jobb har jag sökt också. Hoppas på det bästa.

Letar lägenhet gör jag med. Behöver få ner hyran så långt det går. Men problemet är väl att jag är något grymt kräsen och inte vill bo utanför stan. Bor jag utanför måste jag i alla fall köpa busskort och då springer kostnaderna iväg igen. Lite spännande är det att leta och söka, men något frustrerande att vänta på att få napp.

Nu ska jag vara lite produktiv och inte sitta här och babbla om oväsentligheter.

Lovely!

Ah, inga fler tentor den här terminen. Är så grymt nöjd med mig själv !

Snart är första terminen som journaliststuderande avklarad...
Ett fåtal skrivuppgifter kvar. Knappt några föreläsningar och inga seminarier. Mindre lovely är det dock all den tid som kommer att spenderas på jobbet den tid jag nu kommer ha *ledig*. Inget gott som inte har något ont med sig ? Tänker osökt på godis och tandtroll. I kväll har jag slängt ihop en helt ok borecension av Maffia som numer är utläst och ska skänkas till min kära lillebro. Det är precis en sådan bok han kan tänkas älska. Och bra böcker ska man sprida vidare.

Har en bunt reportage böcker som jag köpte av bara farten. Kommer väl till pass under eventuell liten ledighet som jag kan tänkas att få framöver. Läsa för många kan man aldrig göra. Hängigheten hänger i något. I dag har jag druckit sisådär 7 eller 8 stoora koppar te.

image44

Grönt te med hallon är fan i mig det bästa som uppfunnits på år och dar! Kan dricka hur många koppar som helst. Lite mjölk i, givetvis, inget socker. Notera sandkornet på bordet. Kattsand givetvis, det fastnar mellan tårna på dem och sen släpar de runt det i hela lägenheten. För att inte tala om vilka små grävmaskiner de är. Haha.

Ska svänga ihop lite mer te, skratta åt knasmissarna och bara njuta av att vara. Vissa dagar är bättre än andra. Och i dag har varit en synnerligen vacker och bra dag, trots irriterande näsa och hals.

Solen sken upp vår vackra stad och reflekterades i det vita snötäcket. Resultatet blev en något kisande evie i vampyrstil. Det blev lite fööör ljust.


Fluff !

Vad svårt det ska vara att fånga snöns fluffighet då.

image42


Mycket snöbilder, jag vet.. men det snöar ju så förbannat!

Snön är på allas läppar, jag lovar.

Tisdagen som blev måndag

Så var arbetsdagen avklarad med livet i behåll!

Tillfrågades om övertid men eftersom jag knappt överlevde de ordinarie 8.5 timmarna tackade jag nej och begav mig hemmåt 15:30. Det fick vara nog.

I dag introducerade min omöjliga mp3 spelare något nytt på djävlas-med-evie- repertoaren. Plötsligt så fanns det ingen musik på den. Vilket är befängt eftersom den är fulladdad med musik och den spelade alldeles utmärkt precis innan. Men nej, det spelade ingen roll hur många gånger jag startade om fanskapet - <empty> på albums, artist, song och så vidare. Underbart. Fick så gott roa mig med radion istället.

På väg från jobbet till bussen förvandlades jag till en snögumma ! Det ni. Täckt i snö från topp till tå. Mysigare saker kan jag tänka mig. Det är om möjligt ännu vitare ute i dag, hela världen är invirrad i vit fluffig snö. Allra renaste, nyfallna snön också. Världen känns så ren på något vis, täckt i denna vitare än vita massan. Och det bara fortsätter att falla.

Att något så vackert kan vara så kallt.

Ny stylad blogg

Något trevligare än tidigare utseende skulle jag vilja påstå.

Förvånansvärt enkelt att pyssla ihop det och fixa till färger osv. Huge THANK YOU to mijn jij ! Som har vart både stöd och till enorm hjälp gullig som han är. Var hans idé att jag skulle påta med detta från början så det är bara att tacka och bocka.

Vad glad jag är att jag slipper gå ut i den förbannade snön. Det ska ju vara vår nu! Men den kommer väl, det gör den alltid...

Färgen på rubrikerna ska det jobbas lite på, appropå. Har inte riktigt bestämt mig för hur jag vill ha det riktigt änn men det kommer.

Snö både högt och lågt

Eller both high and low - som låter mycket bättre än den svenska motsvarigheten i mitt tycke.

Nu snöar det på tvären mest - är glad att jag tog mig upp relativt tidigt och släpade mig till affären. Skulle jag gå ut nu skulle det bli en Snöevie av mig, det ni !

För att illustrera mängden av snö kommer här en bild från i lördags, tror jag det var:
image40

Detta är min *normala* utsikt.

I dag snöade det såhär mycket:
image41



Fast mycket av snön som föll i går har redan smält bort under dagen. Mycket märkligt det vädret vi har.

Hoppas att alla njuter utav sin extra söndag, den kom väl till pass i min värld.

Dubbelsöndag !

Det är helt underbart att få två söndagar på raken.

Jobbar visserligen tisdag - som är som en måndag då vi börjar 6:30 ... Hela veckan kommer att vara knepig misstänker jag, tisdag som måndag, måndag som söndag. Som bäddat för förvirring !

Nästa helg ställer vi om till sommartid också, i vanlig ordning har jag glömt om det är klockan fram eller klockan bak som gäller. Men det visar sig alltid, förr eller senare.
Efter den här veckan blir det rätt lugnt för min del. Jobba så mycket jag får/kan, provrida lite hästar, skriva och fundera ut lite idéer. Har ett reportageförslag jag ska pitcha och se om det kanske går att få sålt. Det vore ju inte helt fel.

I like pictures so i thought I'd add this silly lill thing in here, just to show how much I appriciiate the thought behind it ...

image39

Now its forever and ever and ever and ever and ever and ever and ever and ever and ever and ever and... unless I remove it... posted here on this blogg as a reminder of how big a nerd I actually am. :D


I dag vill jag vara katt...

och ligga mysigt hoprullad under flecefilten på soffan sådär som tossan gör.

Det är en trevlig tillvaro de för de små liven, leka - äta - sova.

Näsan kittlas så jag blir knäpp ! Och nyser gör jag om vartannat... det är väl aldrig någon som påstått att det skulle vara kul att vara sjuk men.. *gnäll* det är kallt ute, och när det är kallt ute så blir det något kyligt här inne eftersom jag envisas med att ha fönstret öppet lite grann..Vill ju att kissarna ska få lite friskluft, det blir så instängt här inne annars.

Strax ska jag kila och hämta tvätt, slänga in det som torktumlas kan i tumlarna och hänga resten i badrummet. Jag är för lat för att hänga in något i torkskåpet idag, tror jag. Har inte bestämt mig ännu.. Vill i alla fall bara kura ihop mig i en liten boll och mysa !

Verbal attack på snusktanterna

Nu är jag trött på alla äckliga, snuskiga kvinnor där ute.

Vad fan är detta ?

Det plockas lösgodis med händerna, urk. I dag är jag på ICA och en kvinna kommer gåendes med händerna i kors över bröstet. Precis när hon skulle passera mig hostar hon rakt ut. På mig. Utan minsta försök att vrida bort huvudet, täcka munnen eller hålla igen. Det var inte en host bara - det var en rejäl salva.
Jag muttrade rätt högt åt henne att det är ju fräscht att gå och hosta rätt ut på folk sådär men fortsatte gå. Borde ha stannat och frågat henne om hon gör så vid matbordet också?

Så, en simpel liten fråga till alla er snusktanter, vafan är det för fel på er?

För att ytterligare illustrera min poäng tenderar kvinnorna på jobbet även de att hosta rätt ut. Detta medans vi sitter och äter. Fräscht.

Glad påsk - eller nått

Påskägg någon?

Här om dagen var jag ner till tempo en sväng. Där stog det godislådor utspritt och en äldre kvinna med långt stripigt hår plockade godis i sin påse. Inget konstigt med det. Men, hon plockade med händerna. Detta trots att det låg en skopa i lådan alldelles intill. Riktigt jäkla vidrigt om jag får säga det.

Inget lösgodis för mig i påsk.

Cookie ?

Vårstorm, yrande snö och Maffia

Och min näsa är rödare än renen rudolf. Suck.

Mitt ansikte protesterar mot vädret, tre gånger har jag smörjt in det sedan jag duschade och nu är det torrt igen. Längtar tills det är vår på riktigt och SOL, det brukar göra mitt ansikte lite gladare.

I dag har halsen, näsan och mina öron kliat utav bara helvete. Pest och pina och allt andra på en och samma gång. Haha.

Långhelg - äntligen.

Har läst halva Maffia i dag, mycket bra! Riktigt fascinerande och intressant läsning. Men så är jag något fascinerad av maffian sedan innan så det är svårt att inte sugas in i redogörelserna för morden, hierarkin, historien bakom maffian och vad namnet  i sig betyder. Cosa Nostra kallar de själva sig för - Vår sak. Det är rätt nervkittlande att tänka sig att allt detta hänt på riktigt, namnen hör till riktiga människor, individer.. Klar rekomendation!

Misären är total

Jag viiiiiiiiiiiiiiil inte, vafan. Kan knappt prata idag, lovely.

Fick ringa och avboka hästeriet, givetvis, bra första intryck där då.. Och så är det en sån där underbart vacker härlig dag ute och jag sitter här i min misär.

Echinacea, nezeril, halstabletter och chocholate chip cookies har inhandlats ! Färden till affären och tillbaks vill jag helst glömma. Det blir en påsk i självömkandets tecken.

Hoppas på lite spännande läsning då jag får tummen ur och slår upp första bladet av Maffia , reportagebok som ska läsas och recenseras inom en vecka.

Ska författa något litet om att vara jourhem någon dag framöver också, det ska bli kul. Kan aldrig prata/skriva/berätta för mycket om mina knäppisar. Om jag kunde så hade jag behållt dem, de är *mina* vi är en liten flock tillsammans...

En klassiker på telefonsvararen..

Belive it or not George isn't at home please leave a message at the beep..

I must be out or I'd pick up the phone were could I beeeee.. belive it or not I'm not home ..


Den körde Liea och jag när vi bodde ihop i Roffes hus. Those where the days...

Fast bananflugorna lever jag gärna utan.. haha

Snörvel...

det är väl typiskt..

hur lyckas jag bli sjuk just när långledigheten ligger framför mig?

Skit. Är vad det är.. hoppas att vakna imorgon och må toppen men det är tveksamt. Jag som ska iväg och provrida häst och allt, nåja - får klä mig riktigt varmt och bita ihop. Så länge jag inte vaknar upp halvdöd vill säga.

Blev lite uppståndelse kring mitt reportage redan.. uj uj. Lite mindre kul på ett plan, men det är väl smällar man får ta. Har i alla fall få mycket beröm för texten från ett antal håll redan :D är så kul att höra! Även om några av kommentarerna kommer från människor som kanske är liiite partiska i sammanhanget.

Sitter med halsduk, täcke och en stor kopp te. Under bordet ligger små kissarna och brottas och mamma katt dricker vatten. Så bedårande söta.

Vad är vitt, kallt och blött ?

image37


Jaaaa det är ju snöööööööööööööööööö i mängder. Det har snöat sen innan jag vaknade och hela dagen. Lite mysigt om det inte blåste så förbannat ute. Kameran fick åka med till jobbet. Bilderna är tagna 05:45. Jag som är långt ifrån morgon pigg finner mig uppe väldigt tidigt den senaste tiden. Det är visserligen helt ok när jag tagit mig ur sängen, innan dess är det segt. Pest och pina och plågsamt är vad det är att vakna av alarmhelvetet och undra vilken dag det är och varför jag ska upp så grymt tidigt.

image38

Fast lite små mysigt är det ändå när det fortfarande är lite mörkt ute. I dag var ju en kort dag med, som tur var. Åkte till JMG och lämnade mitt reportage som jag är mer än nöjd över - även om det kunde vart bättre. Sedan bar det av hemmåt och här sitter jag nu med frusna fötter och en huvudvärk av mildare slag. Det blir tidigt i säng ikväll... Fyfan vad det friskar i utanför nu och snön faller obarmhärtigt. Undrar hur länge den blir liggandes...

Nu ska jag maila iväg reportaget till lite folk som är nyfikna och hoppas att de gillar det. Teckenbegränsningen ställde till det lite för mig - hade velat få in mer. Som detaljen med rullatorn som stod parkerad i en buske invid ett skjul i en liten trädgård med en liten röd stuga med grön dörr. Eller kanske den röda lilla boden nedanför vilken vinterns regn hade samlats i en tillfällig liten damm kantad av gula krokusar och ett spretigt litet äppelträd. Nåja, jag får spara på detaljerade beskrivnigar som dessa tills jag har mer utrymme att röra mig på.

I dag går jag i alla fall inte utanför dörren igen!


Appropå snö... jag har insett att jag drabbats av ett tydligt ålderstecken - jag fruktar barn som leker med snö och snöbollar ! Hemskt men sant. Mötte en hel hög i varierande åldrar idag som kastade snöbollar på varandra, passerande bilar och lite här och var. Så fort jag ser dem drar jag upp axlarna, ser mig nervöst omkring och undrar när den där vidriga snöbollen ska träffa mig i huvudet. Ugh. Inte för att det egentligen har hänt hitills. Men nog har det flugit snöbollar skrämmande nära ett par gången. Så, som den åldring jag faktiskt är, fruktar jag de små jävlarna som inte skyr varken snön eller kylan.

En bild säger mer än tusen ord ...

image36

Ils....

I går kväll såg jag en läskig och sorglig film. Ils. - Them. Verklighetbaserad vilket gör den tragisk och hemsk.

Jag brukar inte reagera nämnvärt efter att jag sett läskiga filmer men igår natt hände något mycket märkligt. Jag stängde av datorn, slängde in mobilen i min säng och stängde sovrummsdörren - inga katter där inne. Sen matade jag kissarna och fixade lådan, stängde av tvn och släckte..Borstade tänderna och allt sånt..

Öppnar sovrummsdörren för att gå och lägga mig och rummet är bäcksvart! (har ni sett Ils förstår ni hur jag reagerade på detta) Alldelles innan hade lampan lyst upp rummet med sitt varma gosiga sken men nu var det mörker och kyla som mötte mig. Trevade mig försiktigt fram till sängen och letade rätt på mobilen och satte på dess lampa - ett spöklikt vitt sken lös upp rummet som kändes om än ännu läskigare. Konstaterade att glödlampan gått så böt den och rummet badade i ljus igen. Men givetvis - detta sammanträffande efter att ha sett den filmen - var jag tvungen att kika under sängen, bakom gardinerna och i garderoben och konstatera att allt var som vanligt innan jag kunde krypa ner i sängen och somna.

Kusligt !

Onda knän och ledsna fötter

Det är då fan att jag inte ska lyckas hitta ett jobb där jag slipper stå/gå och ränna runt hela dagarna. Men, men det är ju bra betalt. Och som jag säger så håller det mig i kontakt med verkligheten - det kan jag behöva emellanåt.

Imorn ska jag springa och köpa ridsport och gotta mig i mitt första sålda reportage. Känslan är mäktig! Sedan ska jag trakkasera ett antal främlingar för den sista finishen till reportaget. Visserligen måste jag fortfarande skriva mitt reportage - men jag ar skrivit det i huvudet redan. Det ska bara på pränt.

Ikväll har jag helg dock. Inget pluggtänk. Ingenting. Bara lugnt och slappt och helg. Jag behöver det.

Kissarna var lite misstänksama till att jag var vaken innan 6 imorse och smög runt och spionerade på mig medans jag städade och fixade mat åt dem. Sötnosarna.

image34

<3 den galna uppsynen. Haha


Det kostar att ligga på topp

Vad morgonpigg du är , sa kvinnan jag mötte 06:30 imorse.

Jomen tjenare, pigg - vardå? Vaknade 5:00 imorse och allt var pest och pina och döden själv. Något rent förbannat trött var jag för den som inte begripit det redan. Men man får ju offra sig för den goda sakens skull, så att säga.

Spårvagn 13 avgick 06:00 från korsvägen till Marklandsgatan, där skulle jag byta till 3:an - trodde jag. Hoppade av vagnen, kollade när nästa skulle gå: om en minut. Lutar mig behagligt mot en stolpe i väntkuren, tittar upp och ser till min fasa hur spårvagn nummer 13 har bytt till nummer 3 ! De jävlarna. Nåja, ännu var det inte försent och jag springer mot vagnen och viftar åt chauffören som plingar och kör. Damnit! Klockan var då 06:12.

Jag är inte den som är den och absolut inte den som står och väntar i 23 minuter på nästa spårvagn. Så hopplöst vilsen men med ett säkert spår följde jag spårvagnsspåret till min destination. Och visst var jag i tid! Spenderade ungefär 2 timmar på plats, fick en hel del solid information och citat. Återvänder dock igen frammåt helgen för att komplettera med ytterligare intervju objekt. Dagens var underbart lättsam och pratglad, kändes verkligen toppen!

Är lite känd för mer eller mindre osmarta val här i livet. Idag var det något så enkelt som att ta mig hem. Jag lyckades på något vis gå vilse i Slottsskogen och dessutom lera ner hela mig. Det är inte smart att klättra upp för lertäckta branter en grådisig, våt dag. Nära var det att jag föll också, det hade varit en vacker syn kan jag tänka mig. Beige jacka täkckt i brun jäkla lera. Mumma.

Passade på att leka lite med kameran när jag ändå var ute och smög i småregnet...

image31


Flygande änder eller gäss eller liknande...

Trappor har vi gott om här i Göteborg

image32


Det blev en liten sväng via djurgårdarna också:

image33



Sen bar det av hemmåt och till min varma sköna säng för en timmes tupplur innan lunch. Hade det inte varit så att jag jobbar imorgon och måste upp 5:30 så hade jag nos sussat bra mycket längre än en timme....

And it rains and rains ...

Kanske dags att gräva fram lite Hole igen. Eller nått.

Dagen ser blöt och grå ut. Hade velat sova längre men när jag ligger i sängen spikvaken så känns det onödigt att ligga kvar. Det är inte ofta jag vaknar och känner mig särskilt vaken.

Idag har jag kirrat intervjuer - två pers. Eller en tredje med fast henne ska jag träffa i helgen. Ska iväg imorgon - innan 06.00 ... my god. Och träffa två pers, reka omgivning och ta in intryck. Det här kan bli riktigt bra. Hoppas att det slutat regna tills dess för om det håller i sig blir det en riktigt blöt morgon. Minst sagt.

Människor är väldigt gulliga och hjälpsamma har jag märkt. Det känns väldigt bra. Två timmar på plats får jag imorgon, ungefär. Det är ju helt ok + att jag får chansen att prata med två engagerade indvivider med. Tror det blir super att återvända till platsen igen till helgen, då har jag skrivit en del redan och får chansen att kolla omgivningarna ytterligare.

Jag tror det här blir bra, riktigt bra till och med. Hell yeah!

Nu ska jag fixa lite frukost ... sen blir det ut i det förbenade regnet. Måste slänga sopor (ni anar inte vilka mängder som genereras av att ha tre katter inneboendes) och fixa lite käk m.m .

Göteborgare - ta på er flytvästen!

Dagens lärdomar

Just det ja.

Jag skulle ju dela med mig utav dagens läxor.

Idag har jag lärt mig hur man sätter moms på text och bilder. Fick skicka fakturan igen för jag hade missat att göra detta och F-skattar man ska det visst läggas på moms. Nyttig lärdom. Nu vet jag hur jag räknar ut det, att det är 25% moms på bilder och 6% på text. Simple.

Jag har lärt mig mycket nyttigt på senaste tiden. Tex att detta med att fakturera inte är sådär ohyggligt svårt. Dock ser jag inte fram emot den dagen jag ska deklarera. Haha. Livet som F-skattare må leka för tillfället men i december är det åter dags att slita mitt hår i ett försök att begripa vad skatteverket vill av mig.

Det positiva med det hela är att jag får traggla med detta nu under studietiden och således bör ha en aning om hur livet som frilansare fungerar när jag är färdig utbildad. Det är en win-win situation helt enkelt.

Vilken dag!

Jag var så sjukt trött imorse, redo att kasta in handduken ungefär.

Drog mig upp frammåt tio, på tjugo minuter hade jag knåpat ihop en krönika och var tillbaka i spelet igen. Efter det har det bara rullat på!

Var på möte ang. reportage PM och handledaren var super entusiastisk. I'm on to something here ...det är inte bara ett reportage, det är en nyhet. Det ni. Fan vad det känns bra att få höra det ! Var lite rädd att min idé skulle skjutas ned och buas ut men icke. Det stärkte minst sagt. Nu måste jag bara få pressskygga individer att prata med mig också... Det kan ju bli lättare sagt än gjort, men jag hoppas på det bästa . Det kommer att bli ett bra reportage - ett riktigt bra reportage om rätt personer ställer upp.

Och det bästa i det hela är väl att det är ett ämne jag känner väldigt mycket för. Något som betyder mycket för mig. Sådan härlig känsla att komma på något gångbart- solidt!

Gick hem från mötet i solsken med trista moln på himlen. Skippade genvägen över gräset som säkert var blött och jäkligt. Passerade på vägen en rund buske ungefär, bara kvistar för tillfället med lite knoppar här och där. Det var ett himla liv på den busken för den var nämligen full utav små dunbollar som sjöng för fulla muggar. Var tvungen att stanna där på trottoaren och betrakta dessa små varelser under ett antal minuter, de var för söta! Och de sjöng för mig, de små.. högt och ljudligt.

Inspirera mera

För jag har noll inspiration för tillfället.

Kan ha att göra med att jag steg upp 5.00 imorse. Kan ha att göra med att jag jobbat 6:30- 15:30 idag och ben, fötter, rygg och hela min kropp skriker efter vila, sömn - sängen!

Jag misstänker att jag bara kommer att bli tröttare efter middagsmaten.. Åh detta sötsug som kommer när man jobbar en hel lång dag. Förbaskat.

Skrev visserligen nyss 1000 tecken på cirkus 10 minuter, helt ok text med. Så kommer jag bara på ett ämne där jag kan driva en någorlunda röd, eller kanske rosa, tråd så har jag nog 2000 i ett nafs. Jag misströstar inte !

Tidig lördagsmorgon...

7 imorse vaknade jag och undrade var jag var, vilken dag det var och varför alarmet ringde. Tog ett antal minuter innan jag insåg att jag ju skulle iväg till stallet och rida ut på den här charmören:


image28

Han passade på att sno åt sig lite ensilage efter uteritten med hagpolaren, en och en halv timme var vi ute cirkus. Härligt mör nästan överallt nu. haha...

image29

Sötis med öronen frammåt. På de flesta kort jag lyckades knäppa såg han något mordisk ut dock..Haha. Supermysig häst, både i boxen/på marken och från sadeln.

image30


Haha - öronen hade väl kunnat peka frammåt så hade kortet vart lite mer smikrande.

Tack för en mycket angenäm tidig morgon - finns väl inget bättre sätt att börja dagen på?

En krönika ska väl inte vara så svår att skriva

Kan tyckas..

Får ta itu med det i helgen, medans jag skriver reportage-PM.

Skit också! På måndag jobbar jag 6:30-15:30 - jag som skulle boka intervjuer osv då. Iof vet jag att de jag vill prata med, om den idéen håller, jobbar dagtid och inte har tid innan 17-tiden eller så. Får kasta ut lite krokar via mail och se om de ens är intresserade. Det är en bra vinkel i sådana fall. Superb till och med.

Men just det ja. Jag ska ju skriva en krönika också. Haha. Har inte skrivit ett ord ännu. Men det kommer ska ni se. Kanske blir jag så inspirerad av att arbeta måndag att jag kommer på exakt vad jag ska skriva medans jag packar pillerburkar och shampooflaskor på löpande band.

Något som gör vardagen lite lättare är i alla fall att veta att jag snart får betalt för mitt första reportage. Snart går det i tryck! Gissa vem som ska rusa ut och köpa tidningen så snart den finns på hyllorna - moî - ofcourse. Det är ju ett klippa och klistra moment. Sparas ska det göras och vårdas ömt. Sjukt tillfredställande att ha det avklarat. För att inte nämna hur mycket jag har lärt mig på enormt kort tid. Det är inte pengarna det handlar om (även om de kommer mycket väl till pass) - det är känslan av att göra det - det där som jag velat göra så väldigt länge.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen - I'm living the dream !

Frammåt för att uppnå sina drömmar, kämpa på folket. Don't give in - never surrender. (jag hör det sjungas i mitt huvud men jag har ingen aning om vilken låt det kommer ifrån)

Första fakturan

Är skickad.

Ha! Vad bra det känns, underbart - strålande!

Surrealistiskt igen. Att jag, lilla jag, skickat en faktura. Visst, det är väl inte så märkvärdigt när man gjort det ett par gånger. Men det här var, som sagt - den första. Underbar känsla.

Solen skiner på Göteborg idag!

Define clumsy...

Kanske liiite.

Eller snarare ganska rejält klumpig, men det vill jag helst inte medge.

Stog i köket och pillade med maten och tänkte "life has a funny way of..."  när jag givetvis, som en blixt från klar himmel, lyckades spilla ut min middag på golvet. Suck.

Tanken var att livet brukar på något märkligt vis alltid ordna sig. Ändå sitter jag här hungrig nu. Eftersom livet snabbt som satan var tvungen att visa mig att mjaaaaaaa. Lite flyt = rubbad balans = oflyt.

Givetvis åkte den spilda maten i soporna och nytt slängdes på plåten, som givetvis var varm efter att ha vart i ugnen på 225 grader. Men det tänkte jag inte på så jag tog i den när jag skulle ställa in den igen. Det borde väl göra det hela jämt ? Flyt - oflyt x2 likamed balans?

Jag vill ha maaaaaaaaaaaaaaaaat nu!

Lesson learned...

Fråga först, säg ja sedan.

Enkelt, javisst. Men inte alltid så lätt att veta vad man bör fråga efter innan du accepterar ett jobb. Nu vet jag åtminstone ett par saker jag absolut ska ta reda på innan jag säger ja i fortsättningen.

Jag har lärt mig min läxa, den hårda vägen med för den delen. Men det är väl de lärdommarna som varar längst ?

Något lättat, glad - lycklig och nöjd med mig själv. Det ordnar sig alltid, förstår ni. Så är det bara!

Grattis till lillasyster som ev. kommer få göra en riktigt cool grej! Det förtjänar du systeryster. Puss på dig om du läser detta!

Bingo?

Haha,

kan ni föreställa er mig som bingo-tant? Det känns hemskt avlägset om jag får säga det själv. Sitter och kikar på ams.se - sommarjobbs listan. Bekväm som jag är ter sig nuvarande jobb som bästa valet, bra betalt, jag vet vad det går ut på. Ingen psykisk press what so ever. Men det är så förbenat tråkigt och jag får så ont i benen och i axlarna... inte roligt.

Ska försöka trolla ihop en krönika idag eller imorgon, särskilt auktualitets bunden blir den knappast - det kan jag garantera. Det är ju det här med att vara rolig och fyndig på beställning. Ingen höjdare. Men får jag fundera lite på saken kan jag säkert klämma ur mig en läsvärd text. Krönikan på endagsredaktionen klämde jag ur mig på under en timme, bara sådär. Visserligen satt jag och stirrade på skärmen i en timme innan jag började skriva. Kokade kaffe, spillde kaffe överallt och fick torka bord och golv. Men sen skrev jag.

Jag har en känsla av att det är något som kommer kategorisera hela min karriär. Blint stirrande på en tom skärm, utspillt kaffe och sedan enormt ordbajsande i ett aldrig sinande flöde. Låter inte allt för illa. Det går att leva med, absolut.

På vägen dit kanske jag hamnar i en bingohall, förhoppningsvis inte, men det går ju aldrig riktigt att säga säkert. Håll alla dörrar öppna - le och se glad ut. Snart lever även du drömmen.

Galet väder!

Idag har det varit strålande solsken och sådär lite småkyligt i luften. Underbart helt enkelt.

Kom hem för sisådär en timme sedan, satt och pulade lite vid datorn och funderade på att ta en lång varm dusch. Som så ofta, flera gånger dagligen, sökte sig mitt öga åt vänster - mot fönstret - och vad ser jag?! Snö ! Blev något exhalterad, skuttade in i duschen och kom ut och nu skiner solen och inte en snöflinga så långt ögat kan se.

Jag är aningens ambivalent när det kommer till just vädret. En del av mig vill ha vår - sommar, nu genast! En annan del. den något barnsligare och romantiskt lagda, vill ha gnistrande snötäckta gator och parker, froststinna grenar och läv som skimmrar vackert i vintersolen. Ånga när jag andas som ramar in den där perfekta bilden av den perfekta vinterdagen så som den ska vara. Bäcksvart vinterhimmel med hundra tusentals gnistrande, vinkande stjärnor.

Mmmmm men vi går mot vår, vackert grönskande underbara vår!


image27

Jag älskar min utsikt...

Note to self:

Köp tvättmedel!

[sorry, I'm a bit senile n need a reminder. Tobad this thing dun beep]


<3 you

Måndag ...

En ny vecka har börjat med svåra smärtor men tack och lov ändock solsken.

Lite smått trött och öm i hela kroppen fortfarande. Men nu är det kväller och jag knapprar morot och kollar dålig TV. Mmm imorgon börjar vi inte förräns 10:15 ! En hel timmes extra underbar sömn. Lovely.

Soffstjälande små marodörer

image26


Okkuperar hela soffan gör de och hur lätt är det att stå emot något så sött som dessa tre?

Många kissebilder och inlägg om de små liven, jag ber om ursäkt. Men de bor ju faktiskt just här inne så det är svårt att inte nämna dem... De är högst närvarande och livliga små varelser.

Idag är det söndag bästaste dagen på hela veckan och jag är härligt öm och mör i höfter, lår och bak. För att nämna några delar. Resten av mig är bra öm och mör med för den delen, haha. Åh vad jag ser fram emot nästa helg! Bara att veta att jag ska få rida den hästen igen kommer lyfta hela veckan. Och vi ska rida ut med ... Underbart!

Mmm. Nu är det Mars, tiden går fort när man ar roligt, säger de. Och veckorna bara swooshar förbi känns det som. Vad är det härnäst på schemat - krönika? Det ska bli kul, krönikor är jag bra på. Sedan reportaget... jag har faktiskt redan en idé för det - en bra idé med - i mitt tycke.
Får spåna lite på saken så ska det nog bli riktigt bra! Så spännande !



Kvällens kissebild

Knasbollen, lille Dash:

image25

Vedträet är alltså tuggleksak och klösbräda i ett. Alla tre älskar det. Haha.

Sötnosen. Nu busar de bakom gardinerna, attackerar varandra, jagar sin egen svans och har sig. Jag var rädd att de skulle växa ifrån det för fort men de gör det fortfarande. Rusar runt runt runt och slänger sig nöjt ner med svansen i ett fast grepp mellan tassarna - tuggandes på den.

Märkliga små liv, är de inte? Bedårande söta dock...

Prora - helgens historielektion

image23
bilden lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c9/Panorama_KDF-Block.jpg

Helt svindlande. Jag var helt stunned igår när jag för första gången någonsin hörde talas om denna byggnad. Hitlers resort som skulle rymma 20 000 tyskar åt gången. Närmare 5 kilomer långt... 150 meter från stranden. Helt vansinnigt!

image24
lånad från: http://bp3.blogger.com/_ScdnDt-ZTeI/RrCYT8SGOjI/AAAAAAAAAK0/2qb1vfn8H2w/s1600-h/Prora.jpg


Kolla den byggnaden alltså...

Det bara rycker i mig att åka dit och prommenera längst dess väggar... Smita in och kolla hur det ser ut inuti. Förundras och fascineras över den galenskap denna byggnad symboliserar.

Resort, det ser snarare ut som ett fängelse... en institution.

http://youtube.com/watch?v=P39prep8b0M


Inuti ser det ännu värre ut nästan. Som att utsidan inte är illa nog. Skrämmande och fascinerande. Jag förstår verkligen inte hur jag aldrig hört talas om det innan. Hur missar man något sådant?

Thank you mijn jij jij - for the history lesson!

Jag tror jag är kär ...

I en häst.

Haha. Nördigare än så kan man väl knappast bli, jag vet. Och det är helt omöjligt för alla icke-hästintresserade där ute att begripa vad jag menar med det. Men idag har jag ridit en av de bästa hästarna på väldigt, väldigt länge. Lätt att han hamnar i toppen av de bästa totalt.

Jag går på små moln just nu. Den galoppen... Ahhh. Man kan bli salig för mindre.

Så nu sitter jag här, lite stel... något öm och mycket nöjd med dagen.

Utanför är det svart, regnsrinna moln överlappar varandra och tynger ner världen. Som ett tjockt, fluffigt täcke. Hoppas det börjar regna snart, det vore mysigt.

RSS 2.0