Jag drömmer så märkligt

Haha, ja seriöst. Är det inte en dröm a'la actionfilm där nån försöker spränga mig och jag vet inte allt är det dracula och hans vänner eller något ytterst verkligt som får mig att vakna förvirrad undrandes vart jag är någonstans eller vilken dag det är.

Jag vet inte om jag drömde eller om det faktiskt hände ... men i morse vaknade jag förvånat till, när alarmet skulle gått igång ... kikade på mobilen och såg att den stod på 03:10 eller något sådant... mycket märkligt i varje fall för jag vaknade ändå till tonerna av tonight tonight ... fast de spelades i mitt huvud antar jag. Men, alarmet gick inte igång i natt. Eller gjorde det det? Jag kanske bara drömde allt ihopa, läste siffrorna bak och fram på mobilen eller något annat lite små knasigt sådär som man lätt gör på morgonen när man är lite sömnig.

Magknip vaknade jag med och det gör fortfarande hiskeligt ont. Vet inte om jag lyckades äta något olämpligt igår, det är inte helt osannolikt. Har absolut ingen lust att ge mig ut i regn och rusket till seminariet senare i dag men det är väl bara att få det överstökat så att säga. Dumma dumma mage att bråka med mig. Men det ger sig väl tids nog.

Jag lurade regnet !

Och hann både få en trevlig promenix och handlat lite mat ... nu sitter jag här inomhus, torr och nöjd medan det öser ner utanför.

Jag måste medge att jag oroades lite över att ha glömt paraplyet hemma men det klarade jag mig ju galant utan! Nu lagas det borenkool, riktig vintermat och myses under filt.

Dagen har, sovmorgonen till trots, faktiskt varit rätt produktiv. Det känns ok just nu. Stressen har lättat och veckan framför mig känns avslappnad och alldeles alldeles underbar. Visserligen drar nästa kurs igång på full fart nästa vecka men det är en hel vecka kvar till dess. Lev i nuet Evelina, njut.

Hösten är här

Med regn och kyliga vindar som sig bör här på västkusten.

I går kväll somnade jag till ljudet av stilla fallande regn ... i morse vaknade jag av ett mer agressivt sådant som ilsket smattrade mot mina rutor. Underade sömnigt om det kanske haglade men var för trött för att undersöka saken närmare. Himlen är täckt av tjocka, mörka moln ... så mörka att när jag vaknade till strax efter nio trodde att klockan inte kunde vara mer än sju.



Nytaget ... tyvärr genom mitt köksfönster så kvalitén och färgen är därefter.

Dagens bästa

Att plötslig få sovmorgon i morgon! Det är svårtslaget (även om dagens ridtur i havet även den är svårslagen).

Hade lite dåligt samvetet tidigare, att jag inte närvarade vid den sista ansträngningen med Grävet, men tjejerna verkar haft läget under kontroll. Fick även bidra med en liten del i mailform och det fick mig att känna mig något bättre.

Grävet är numer i det närmsta ett avslutat kapitel om vi bortser från torsdagens seminarie och morgondagen ligger tom ( i det närmaste) och Ledig framför mig.

Vilken vändning ... söndagskvällen framstår i ett helt annat ljus nu. Värmeljus och mysbelysning med en stor kopp te.

Lovely sunday

Ja, dagen har sannerligen varit helt lovely.

Käpphästen var smutsigare än smutsig men vad gjorde det när solen sken ... en tripp ner till havet blev det och trots att det var högre vatten än sist och något blåsigt (massa vågor) var det riktigt trevligt att plaska saltvatten. Helt perfekt faktiskt, både hästapållisen och jag hade roligt och visst är det något speciellt med luften just vid havet.



Något så otroligt rogivande med plaskandet från en häst som rör sig i vattnet medan vågorna väller in ...

Det är söndag igen och jag är just så avslappnad och nöjd som jag mest bara är efter en dag i stallet, i friska luften.

En lördagskväll av studier ...

Näeee, inte enbart i alla fall.

Har lite rödvin och lite ost som väntar på att förtäras i sällskap av vindruvor och päron. Smaskens. Lite lyx måste man ju få unna sig lite då och då.

Hasplade ihop något faktarute liknande men vet inte om det blev så värst. Ska se om jag har tillräckligt med information för att få ihop cirkus tre sidor när det kommer till personreserachen. Jag är visserligen bra på att ordbajsa (ett så fruktansvärt smaklöst ord i mitt tycke) men det hjälper inte när det saknas upphittad och verifierad information. Kanske hinner jag få lite mailsvar på de frågor jag skickade ut i torsdags. Jag kan bara hoppas. Tills dess kokar jag soppa på spik och ser var jag hamnar någonstans.

Ännu är inte den siste optimisten död. Långt ifrån!

Vad är det för typer?

Som klättrar upp för backen/berget bland buskarna ?

Det verkar inte bättre än att det går en stig alldeles utanför mitt vardagsrum. Nyss dök det upp en kille i buskaget med skorna i händerna (!?) och allmänt sluskigt utseende .. han gick bortåt och kikade (på vad?) sen kikade han in här bakom min gardin och studsade bort när jag tittade upp, bara för att komma gåendes förbi efter några sekunder.

Suck, vad säger man? Det ska bli något oerhört skönt att flytta !

En kopp kaffe hade inte varit helt fel ...

Tillsammans med morgontidningen som dök upp idag. Jag förmodar att det är dags att ändra morgonrutinerna något nu när jag kommer få en tidning sex dagar i veckan ... eller är den en sån som kommer sju? Det återstår att se. Min stackars kaffebryggare är dock så dammig och äcklig att jag inte vet om jag skull vilja använda den igen, någonsin. Sist den brukades var för ett par månader sedan för att Jonna ville ha en kopp. Visst glömde jag filtret i, vad annars.

Nu har jag visat lägenheten, fem sekunder tog det typ. Haha. Inte så där enormt besvärligt. Ska fixa lite frukost och sätta mig med min tidning och ta det lite lugnt medan jag vaknar till liv.

Tvätten hänger i torkskåpet eller tumlas i torktumlaren och om någon timme ska jag bege mig bort till JMG för att fila lite på vårt Gräv med Linn. Deadline närmar sig och jag skulle ljuga om jag sa annat än att jag ser fram emot det. Fast lärorikt och kul har det ändå varit, trots allt.

På onsdag kommer min lilla mamma till stora staden för att hälsa på. Det ska bli trevligt - tillsammans ska vi göra staden osäker, hon och jag. Då släpper jag alla tankar på studier och lever i nuet.

Mystery solved!

Det är tydligen en.. erm, äldre sorts sökare för telefon. En blinkkombination meddelar när telefonen ringer (innan det fanns bärbara telefoner).

Ytterligare en förklaring jag fått är att någon nog funnit manöverdosan och pillat på nån knapp = lampan lös. Eller nått. Haha ...

Mycket märkligt



Jag förstår inte vad detta ska betyda ? På bilden har vi min dörrklocka (eller ja, jag har alltid trott att det är den som för en jävla massa oväsen när folk ringer på dörren). Under de 3½ år jag har bott här har det aldrig hänt att en lampa lyst på denna. Ni kan tänka er min förvåning när jag upptäckte det hela. Varför just den lampan? Är det lampor i de andra fyra röda plupparna med ? Hela natten lös den. Vet inte när den slocknade, eller varför.

Som sagt .. mycket märkligt.

Weekend, or something ...

Äntligen. Tidig helg efter flitigt arbete i fyra timmar. Kändes som att vi jobbade riktigt bra och hann med mycket på den tiden. Samtidigt kändes det som en hel evighet. Jag ska ge mig på att handla lite smått nu inför helgen och sen dammsuga och städa upp lite här hemma inför morgondagens visning. Gäsp. Fast lite kreativ stökighet får det faktiskt stås ut med, jag bor ju ändå här fortfarande.

Vädret är lurigt idag. Tycker det är varmt men inte tillräckligt varmt för att bara gå i tröja men alldeles för varmt för att gå i kappa. Några 20 grader som GP utlovade har jag inte kännt av.

Dags att strukturera mig lite nu då. Soppåsar ska släpas till soprummet, en prommenad till ICA för att handla in dagens middag och något gott att mumsa på frammåt kvällen. Helst av allt vill jag bara krypa i säng och sova en timme eller två...

Så sannslöst trött

Jag begriper inte. Känner mig mer död än levande ungefär men jag kommer väl igång snart. Kröp i säng riktigt tidigt igår men kunde givetvis inte somna trots att jag var i det närmaste utpumpad.

Ytterligare en dag av nörderi på hög nivå. Vafan skulle jag boka tvättid klockan 7 imorgon för. jag vill ju bara sova. Nu får det vara nog med gnäll från min sida.

Happy weekend, almost ... can't wait.

Nästan helg ...

Fast ändå inte. Helgen känns oändligt långt borta med deadline måndag morgon 10.00 ...

Det är bara att hoppas att vi blir såpass klara imorgon att vi slipper ägna lördagen åt plugg ... halva min lördag försvinner redan som det är med tvättid klockan 7 och lägenhetsvisning klockan 11. Jag som bara vill få sova när jag är ledig .. Nåja, deadline är deadline och vem är jag att gnälla. Huvudsaken är att vi blir klara med godkänt resultat - gärna bättre än så givetvis. Krävs det då lite helgarbete - so be it.

Imorgon möts vi i gruppen klockan 8 .. gäsp. Ska försöka klämma in samtal till csn och vhs imorgon med så att jag får in personresearchen i tid på måndag också. det blir nog mer än en kopp kaffe under morgon dagen.

Åh, idag gjorde jag min intervju .. 45 minuter lång telefonhistoria där jag knappt fick en syl i vädret. Mycket tacksamt intervjuobjekt (vänder mig fortfarande emot den formuleringen) som gav mig mycket information och svarade på de frågor och frågetecken som fanns. Jag är helt slut nu. Haha, vilken dag.

Sovmorgon och dåligt humör

Sov till elva idag och drömde om lodjur med så tjock päls att de såg ut som bollar. Märkligt. Tog ett tag att vakna till liv, det är nog hösten som gör det. Har i alla fall städat lite smått medans jag väntat på att mitt intervjuobjekt för dagen skulle ringa. Blir knäpp på alla saker, allt skräp. Och nu ska två intressenter komma och titta på lägenheten, suck. Den ena verkade ha rätt höga förväntningar ... hon får förbereda sig på besvikelse. Nåja, blev bara på sånt fruktansvärt dåligt humör av att städa och greja, haha. Fick stor lust att slå sönder något.

Nu känns det i alla fall bättre. Pratade med intervjuobjektet (det låter så sjukt att kalla det så) och ska ringa henne imorgon klockan ett för intervju. Visst hade det varit skönt att få det gjort idag men det är ingen panik rent så. Dessutom tror jag det är bra att hon får fundera lite över vad hon tycker och tänker och jag får fundera över mina frågor. Sen är jag väl förhoppningsvis på något bättre humör imorgon ... haha. Koffein abstinens redan kanske?

I spy ...

Haha. Idag har jag och frida spionerat på polishuset och bygget av det nya häktet - Göteborgs rättscentrum som de kallar det med ny tingsrätt och så vidare.

Tyvärr lyste säkerhetspolisen med sin frånvaro, men så var väl vårt spionage rätt så harmlöst med. Det satt gula skyltar med budskapet att det var förbjudet att fotografera, förbjudet att beträda området utan tillstånd och så vidare. High security liksom med taggtråd och täckta stängsel runt om. Vi var duktiga och fotograferade det öppna området istället där nya tingsrätten byggs. Fatta vilken krydda i storyn det hade blivit om säkerhetspolisen hade släpat oss av området och hänvisat till sekretess och säkerhet. Haha

Nåja, vi smög runt lite, fick lite känsla för säkerhetspådraget och en liten uppfattning om just hur stort över 20 000 kvadratmeters bygge faktiskt är.

Det är spännande att läsa till journalist, no doubt about it. Sen blir det ju lite mer spännande när man hittar på saker som idag ... egentligen var det inte riktigt spionage men det blir så mycket roligare att kalla det så.

Så.. I spy, with my little eye. Eller vad man nu säger.

UN High Comissionary for human rights

Har jag försökt nå idag. Det är inte småpotatis det. Fick visserligen endast tag i en telefonsvarare med en röst som talade ett språk jag inte behärskar. Men i alla fall. Ger mig på det hela imorgon igen. Personen jag söker är chairperson of the Subcomittee on Prevention of Torture.

Grävet går framåt så sakterligen ... och det känns bra, riktigt bra till och med. Imorgon får vi lite sovmorgon. Det behöver jag. Drack kaffe idag, vet inte om det var sådär överdrivet smart för jag blev helt skakig av det. Haha, var ett tag sedan jag gav mig på att smutta kaffe senast. Den uppiggande effekten lät dock inte vänta på sig men sen dalade energin snabbt. Funderar nästan på att krypa i säng en liten stund nu innan middagen. Jag tror nästan det är hösten och kylan som gör det, energinivåerna är inte där de ska vara. Fast hösten är mysig, riktigt mysig när alla löven är sprakande röda och gula och orangea och brinner smått i solens ljus.

Ännu en söndag

Och det har varit en lugn helg. En mycket lugn sådan till och med, precis vad jag behövde.

Igår var jag till stallet och hittade den här lilla saken när jag packade höpåsarna:



Världens sötaste lilla sak





Superkelig och busig ! Självklart tillbringades det lite mer tid än planerat på höskullen, var ju tvungen att gosa lite med min nyfunna lillla vän som slickade på mina fingrar och gnagde lite smått på dem med. Helst av allt ville jag stoppa ner henne i fickan och ta med henne hem men tji fick jag, stallägaren och även kattungeägaren måste ha anat detta då jag sa att kissen var såååå söt för hon sa: Ja, du får inte ta hem henne. Haha. Min barnsliga förtjusning över att gosa med det lilla livet var förmodligen mer än uppenbar. Men så är jag också enormt svag för söta små varelser.

Pållan gnäggade så glatt när jag kom för att befria henne från sin lilla hage. Ridningen var helt ok, galoppen var super även om vi var oense om hur fort det skulle gå. Damen vill alltid springa snabbare än vad jag tycker lämpligt, hon måste ha varit galoppör i ett tidigare liv. Dumheterna från förra veckan satt dock i .. vet inte vad det är som gör att hon "flippar" som hon gör ... vi kommer i skritt, långa tyglar helt avslappnat .. sen kastar hon sig runt i galopp för att springa hem. Suck ... hoppas vi listar ut vad det är som triggar det, eller vad det beror på för det är smått frustrerande för att inte tala om farligt med tanke på trafiken runt omkring. Knaspållan.

Idag fick jag sova läääänge .. helt underbart. Sovmorgnar behöver jag fler utav.

Veckan som gått

Har varit fylld med huudvärk, magont och allmänt icke-mående. Det börjar bättra sig lite smått, åtminstone när det gäller huvudet som tur är. Är mest bara trött just nu...

Om 1½ månad flyttar jag från min centrala tvåa till en etta med uteplats i Västra Frölunda, lite spännande ska det allt bli att gå vilse i nua områden och kvarter och lära mig hitta till universitet och allt annat. Just nu tror jag Jonna är mer erm, excited, över min flytt än vad jag själv är. Haha, jag ser mest bara räkningar, flyttstäd och elabonnemang som måste beställas och internet och hur ska jag möblera den nya lägenheten och så vidare.

Det blir nog skitbra tillslut, äntligen slipper jag mina störiga grannar!

And again, happy weekend - ofcourse!

Nya bilder på monstret








Blir en bunt bilder nu, men det var ett tag sedan jag tog nya och det blev en hel hög i det vackra vädret idag.



Sist men inte minst, såhär ser det ut uppifrån:



Sötnöten. Idag har vi gosat och pussats och kramats mest. Sen skrittade vi ut i en timme ungefär, ville ner till havet men stigen var alldeles för blöt och lerig så det var bara att vända. Idag var det svarta sopsäckar som var rent livsfarliga enligt fjollan som backade rakt in i en stor sten när hon försökte fly. Undrar om det kanske är överskottsenergi eller om det bara är hösten som spökar.


Fler bilder: http://www.pixbox.se/alb_show_id907332_page0.html

Plötsligt ser jag en liten

Bambi utanför mitt fönster.

Inte första gången Bambi och hans syskon varit på besök men lika kul varje gång. Kan inte hjälpa att jag blir barnsligt förtjust och måste stå och titta på den lilla varelsen genom fönstret tills dess att den skräms från något på gatan och dyker ner genom buskarna. Kameran åker självklart fram, även om bilderna inte blir särskilt bra genom fönstret så bara måste det dokumenteras.






Det var en hungrig liten rackare som trots vaksamhet inte kunde låta bli att käka lite gräs och blad från buskarna.

Nu tar jag helg ...

för idag åtminstone .

Ska fixa klart med tvätten, sätta deg, dricka en kopp te och krypa i säng en timme eller två. Sen ska jag njuta av min fredagskväll som sig bör.

Happy weekend, som vi säger.

Friday I'm in looooveeee

Bara för att det passade så bra med just det citatet. Haha.

Var uppe 6:45 imorse ...på en ledig dag, det ni ! Var tvungen att hinna hem från stallet till min tvättid 13.00 eftersom det inte fanns några lediga tider förräns nästa fredag om jag missat dagens. Till min stora förvåning var det kyligare ute än väntat - och jag klär ändå alltid på mig för mycket .. hösten ligger i luften nu, mys. Ännu mysigare var det att komma till stallet med alla 14 hästar inne, mumsandes på det sista av morgon höet, gnäggandes och brummandes mot mig ... Knasfian är verkligen helt fantastisk. Jag vet inte om det är för att hon känner mig bättre, eller om hon alltid varit sån här bara det att det tog ett tag innan jag märkte det ...men idag fick jag stå och bara hålla om hennes huvud med min kind emot hennes och bara stå och vara ... inte hade hon något emot lite pussar heller utan stod mest bara och njöt av att jag pysslade och gosade med henne.

Ridningen var lite sådär, det märktes rätt tidigt att hon skulle vara "jobbig" idag. Kastade sig runt och skulle hem och sprang baklänges och härjade över en cirkus-skylt. Sen strax därefter slängde hon sig rätt ut i vägen för att någon lagt en hög asfalt vid sidan av trottoaren. Suck. Tog ett par minuter att övertala henne att gå förbi den, var ju tvungen att se till att det inte kom några bilar också.. Knäpphäst. Hon är inte rädd för nånting i trafikväg, stadig som ett berg. Men en liten hög asfalt eller lerspår i sidan av vägen det är rent livsfarligt. Fast hon är duktig ändå, tar man det bara lugnt och sitter stadigt så går hon förbi. Jag satt och svor åt henne ... eller ja, typ, Angelique förfaaaaan inte ut i vägen det kommer bilar där sen skulle hon backa in i ett träd och höll på. Hon var en dröm att sitta på inne i skogen dock ... perfekt i alla gångarterna ... Vi ses imorn lilla häst!

Jag försöker ...

att vara en duktig flicka. Haha ... men vissa dagar är det inte så lätt.

I helgen får det bli både pluggande och städande av. Kanske om jag får lite ordning i den här röran kan jag få ordning i huvudet med. Jag tvivlar lite smått men som den optimist jag faktiskt är kommer jag åtminstone att försöka. Imorgon ska jag försöka få ihop ett besök i stallet tidig morgon (måste hem senast ett så jag hinner med tvättiden för nu har jag slut på strumpor) och sedan en sväng förbi tingsrätten igen och hämta ut delar av förundersökningen men även avkunnad dom - även om jag är rätt säker på vad det blev. Sen ska jag fundera lite ytterligare på om jag ska ringa killen som stod inför rätta idag eller inte. Men jag tror inte han har något emot det ... kan ju säga "hej, ja - det var jag som satt med på din rättegång... " knappast så att han kan ha missat mig. haha ... Får fundera lite mer på saken.

Om jag ska tänka i hästtermer så är det dags att utfodra mig själv, inte ens det har jag lyckats med särskilt bra idag. Jag undrar om det är hösten som ställer allt på ända eller vad det nu är frågan om. Alla är vi väl lite ur balans emellanåt i och för sig.

Äsch, nu får jag ta mig samman och fixa lite käk, det här går inte för sig.

Rättegång

Idag tog jag mig samman och gick på rättegång. Kom till tingsrätten sådär tio minuter innan det började och fick sitta och vänta ... tillsammans med den åttalade visade det sig. Kul det kändes att vara ensam betraktare haha . Nåja, det var en intressant upplevelse åtminstone. Nu måste jag bara tillbaks dit imorgon och be om lite papper också, "handlingar, det kan du inte få idag, de har de där inne, imorgon eller på måndag kanske" uhm, jaha, ja men då kommer jag tillbaks imorgon. Tack så mycket.

Jag tror att jag har skrivit sådär halva artikeln i huvudet redan ... men jag behöver förståss en del dokument från förundersökningen och så vidare. Och så ska jag jaga rätt på någon/några att intervjua också. Men det "värsta" är avklarat - att det skulle vara så svårt att ta sig iväg. Det gick både fort och smidigt och det var faktiskt inte så farligt. Även om jag hade hela raderna med stolar tomma runt omkring mig ... fick ett leende från åklagaren när det var dags att gå ut. Han såg förstående ut i alla fall. Kvinnan på expeditionen har säkert träffat en hel hög sådana som jag, förvirrade, lätt vilsna individer som bara vill få det gjort.

Lite fascinerande

Bara sådär ... vad folk faktiskt bloggar om.

Jag är inte nämnvärt intresserad av att läsa andras bloggar, läser några få relativt regelbundet men söker inte upp nya bara för sakens skull. Men inbland snubblar man bara över en blogg nånstans som handlar om ett aktuellt ämne och då läser jag. Oftast undrar jag smått varför folk skriver om det de skriver om. Vem bloggar om foppatofflor ? för att ta ett exempel. Modebloggar av alla dess slag skulle jag inte drömma om att läsa men visst har jag snubblat förbi någon sådan med - bara för att snabbt stänga ner fönstret.

Kost- och träningsbloggar är inte heller så intresserande - ok, så du åt ett halv äpple till frukost, vill du ha en klapp på axeln för det ? Men, men, each for his/her own. Det roligaste är att läsa om lite dagsaktuella saker omskrivna på ett intressant och målande språk. Ska jag läsa vill jag ana en viss intelligens i texten. Inte så att den behöver vara formulerad a'la uppsatsspråk, men med vettiga meningar och ord. En blogg är inte msn alltså går de flesta förkortningar och även smileys bort i mitt tycke. Men samtidigt är det som sagt, inte heller en uppsats. Den som finner medelpunkten av dessa två - msn och uppsatsskrivande och lyckas balansera språk med berättartekniska finesser och som givetvis har ett intressant innehåll på sina texter ... den har en ny läsare i mig.

Reunion

Vad är detta ? Idag dimper det ner ett kuvert i brevlådan om återförining klass 9a Adolfsbergsskolan. Haha, och samtliga andra klasser med avgångsår 1998. Nu känner jag mig riktigt gammal.

Träffen är om sådär två månader, i Örebro givetvis. Jag känner mig inte sådär överdrivet sugen på det hela. De jag skulle vilja kommer förmodligen inte gå och vad är det då för poäng med det hela? Gå dit och visa upp hur lyckad jag är ? Hur förändrad den lilla tysta, blyga hästtjejen som bara hade ett fåtal kompisar har blivit med åren? Att jag numer är framåt, självsäker och lever drömmen ?

Nah, jag har redan sett den dryga blondinen som var taskig mot allt och alla och "snyggast" på skolan i kassan på ÖoB. Det är väl så nära amerisk high school reunion man kan komma. Nej jag vet faktiskt inte om jag är sådär enormt intresserad. Får höra mig för vilka som ska dit så får vi se.

Just nu ska jag ta en till bit toffifee och dricka mitt gröna te med hallonsmak och en liten skvätt låglaktosmjölk - "mjölk från snälla kor" som det står på förpackningen - och tänka på annat.

En reunion med gymnasieklassen - eller ja, alla tre estetklasserna - det vore något. Då hade jag inte tvekat en sekund - that's my kind of crowd.

Saknad ...

Varje gång jag kikar in här på bloggen påminns jag om mina små pälsbollar som är där någonstans i stora vida världen. Mamma katt och lillpojken ligger fortfarande uppe för adoption ... det kommer nog ta sin lilla tid med de två skyggisarna. Och så lilla tossan då ... lilla söta knasiga tossan.

Sen kikar jag på kattbilder, kattungar och grips av ett så enormt "vill-ha" att det bara suger i magen på mig. Men jag ska inte, kan inte, bör inte bo med katt just nu. Det är inte rätt.

I framtiden så ... kanske det blir en sån här?



Eller en sån här?




Hahaha .... fast jag är nog mer inne på en ...



Lill cute fluffy thingies !

Det som är så bra

med att planera saker är att det alltid går att ändra på planerna.

Det blir rättegång på torsdag, häst på fredag och statistik imorgon. I dag ska jag gå igenom artiklarna från mediearkivet som jag grävde fram igår och se om jag  hittade något användbart. Vaknade med en önskan om att bara somna om ... mensvärk är ingen höjdare, blir så ynklig och dan haha. Vår gymdebut - om man kan kalla det det, vi har ju gymmat förut, verkar skjutas lite på framtiden - stackars jonna ligger hemma med feber.

Det är en sån där förbannat jävla grå och trist dag i dag igen, jag hatar det. Huvudet blir mossigt och seeegt och ögonen trötta och tunga för att inte tala om kroppen. Min höger axel är skev och gör ont, den trillar nog av snart, fingrarna domnar om nätterna ... nåja, det gör ju axlarna med om jag ska vara riktigt ärlig. Jag behöver verkligen komma igång med tränandet i någon slags mellan skala, inte för tungt för då blir det bara värre. Men styrka och bygga upp mina stackars axlar och armar och min rygg ... Äsch, nu bara gnäller jag. Dags att ta tag i saker och ting och vara lite produktiv i ett par timmar.

Gäsp

Jag tog mig en liten tupplur på en och en halv timme... hur kan en säng vara så bekväm ? (och då är min säng egentligen åt helvete för vajrarna sticker liksom upp här och där och gör den obekväm) och hur kan lakan och täcken vara så mjuka och lena och varma och ... Mmm det är härligt att försvinna in i den andra världen, sömn. Behövde få sussa lite - har varit duktig mest hela dagen och mitt huvud gjorde ont ...

Har koll på läget nu, jag lovar.

Så sitter jag här igen ...

Med min stora kopp te och min bäääbisblåa filt svept runt mina ben. Seminariet kändes bra, pepp sådär. Vår idé var "klockren" som hon uttryckte det. Känns mer än lite kul att höra!

Efter seminariet hade vi litet gruppmöte och delade upp lite ansvarsområden och sånt. Satt en sväng i datasalarna och grävde i mediearkivet (som inte verkar vilja fungera hemifrån - något frustrerande! ) sen promenerade jag hemåt. Blev en liten omväg för det fina vädrets skull ... tänker rätt bra när jag rör på mig med, väl hemma segar jag ihop och vill helst inte göra något alls. Men jag måste. Imorgon ska jag gå på rättegång hade jag tänkt. Vi får se vad jag hamnar på. Innan dess ska jag göra mig en liten lista så jag har lite koll på läget och allt jag måste göra. Det känns något oöverstigligt för tillfället men snart blir det nog ordning på taket.

Vi börjar med det mest akuta och betar oss nedåt på stegen. Orka, haha, just nu vill jag bara krypa i säng och sova en sväng. Det får bli en kopp te till sen ska jag ta mig i min kraglösa tröja och strukturera. Självdiciplin är A och O i ett fungerande sammarbete med sig själv.

Monday morning

With a cup of tea and a lill toast. Larmet väckte mig mitt i en dröm så jag tryckte på snooze och lyckades somna om och drömma vidare i vad som kändes i en evighet. Det var nio minuter. Har ännu inte listat ut om det faktiskt går att ändra snooze-tiden. Nio ynka minuter, varför just nio?

Strax beger jag mig av mot JMG för ett 45-minuters seminarium och lite snack med gräv-gruppen om upplägg och planering. Sen ska jag hem och strukturera mig själv lite grann. Saker och ting är synnerligen ostrukturerade just för tillfället men det ordnar sig, det gör det alltid.

God morgon, är väl allt jag har att säga just nu.

Avkoppling på hög nivå

Idag har jag haft den perfektaste av perfekta dagar. I stallet. Tiden där var liksom tidlös, det kändes som att jag tillbringat hela dagen där när jag i verkligheten var där lite över två timmar. Mockade, fyllde på halm, fixade foderpåsar osv.. mockade ut lilla hagen och damen förföljde mig och ville gosa!

Vart har mitt lilla monster tagit vägen? Haha, nej jag klagar inte.. det är så härligt att stå och gosa hästmule och se hur hon njuter av att bli kliad. Energisk som en duracellkanin under ridningen och studsade upp och ner och ville springa. Lilla knashäst som bara tänker fram fram framåt nu då. Hon kanske var kapplöpningshäst i ett tidigare liv. Jag längtar redan tillbaka.

Resten av söndagen tillbringas med att bara vara... det är härligt.

Det är trots allt lördag



Så ett litet glas vin att smutta på tillsammans med levande ljus, rasande regn som smattrar mot rutorna, Nobels testamente och King Kong på TV:n känns helt rätt. Hade dessutom Sveriges kvalmatch mot Albanien på under sista halvlek, inte allt för imponerande.

Mina vinglas är livsfarliga med sin kapacitet för en halvliter vätska. Lillasyster vet vad jag menar om jag säger bacardi razz i vinglas.... hahaha. Farlig kombination.

Härligt med helg

Mmm, efter en liten promenix på över timmen sitter jag nyduchad med filt och en kopp te.

Något varmare ute idag än väntat - solen kom ut och hälsade på och överhettade mig totalt men det var det värt. Imorse vräkte regnet ner och pållan var utsläppt i stora hagen utan täcke så vi böt dag... Imorgon bitti ska det visst vara soligt och fint så det var inte ett allt för dåligt byte trots allt. Jaga blöt häst i regn lät inte så lockande klockan nio imorse - härligt att få somna om istället.

Bok, te, värmeljus min fleecefilt och en bok. Och så givetvis ansiktmask och lite sånt pyssel. Det är min lördagskväll.

Ibland vill jag bara spy på mänskligheten

Att synen på djur inte är densamma i flera andra länder som i Sverige vet jag sedan förut. Men varje gång jag tvingas påminnas om just hur illa det är fylls mina ögon med tårar av förakt och hopplöshet...

http://www.expressen.se/sport/1.1286664/hastarna-hetsas-att-springa-gatlopp


Jag förstår inte hur man kan utsätta djur för liknande, och ändå är inte det här det värsta jag har sett. Jag vill så fruktansvärt gärna kunna sticka in handen i filmen, slita piskan ur handen på den där rödklädda jäveln och piska upp honom som han piskar sin häst. Kanske skulle han förstå då att vad han gör är fel? Men det är väl naivt att tro att dessa människor någonsin ska begripa detta.

Det skrämmer mig att synen på djur är så fruktansvärt låg i många länder ... I mångt och mycket anser jag att ett lands djurskydd och syn på levande varelser speglar deras mått i utveckling. Och ofta är det underutvecklade land, länder som inte är lika avancerade i sin utveckling och syn på världen, människor och djur, där djurhållningen är under all kritik.

Jag mår illa över att det ska behöva vara så här. Att människor behandlar varandra illa är en sak, att de behandlar djur som saker, förbrukningsvaror är en annan. En människa har alltid ett val, alltid en möjlighet att förändra sitt liv och sin tillvaro. Djuren är beroende av oss och hur utnyttjar vi det? Deras beroende lägger ett stort ansvar på oss. Det är som med barn ...

Offentlighetsprincipen

Omfattar visst inte alla ?

En användare har (smaklöst nog) valt att ladda upp förundersökningen och obduktionsbilder på barnen i Arbogarättegången. Enligt the piratebays regler tar de inte bort torrenter som inte innehåller virus/har missvisande namn/innehåll.

På tpbs blogg kan man läsa att förundersökning med bilder funnits online en tid men att det inte varit särskilt många som laddat ner den, förräns TV 4 gick ut med nyheten - och instruktioner till hur du gör för att få hem denna fil. Jag finner det intressant att TV 4 vänder sig mot den offentlighetsprincip de är så beroende utav. Dessa dokument och bilder är alla offentliga handlingar och kan begäras ut av vem som helst från tingsrätten.

Själv reagerade jag först med att undra vad sjutton tpb höll på med som vägrade ta bort materialet (säkerligen precis som de flesta andra reagerat) men när jag tänkte över saken så varför skulle de? Det är inte de som gjort nått fel. Egentligen har väl inget fel i egentlig bemärkelse begåtts överhuvudtaget. Tingsrätten lämnade ut dokumenten och bilderna, hade det varit censur på nått av materialet hade det inte varit ute. Men jag undrar och ifrågasätter ändå motivet till att ladda upp material som detta. Vem gör något sådant och varför?

Böcker






Jag fick sån lust att läsa och trots att jag har högar med olästa böcker bara ryckte det i fingrarna att ge mig ut och köpa fler. så nu sitter jag här med Liza Marklunds två senaste, Bitter fittan (mest bara för titlens skull) och så kom jag fram till att jag borde prova på Camilla Läckberg eftersom alla tjatar så om henne så det fick bli Predikanten. Målet var underållande litteratur av det slag som passar sig bra att läsa under sänglampan innan det är dags att nanna kudde. Tycker jag lyckades rätt bra. Allt för tunga böcker fungerar inte så bra i just det syftet jag är ute efter. Avkoppling och kanske lite verklighetsflykt. Något som får mig att sluta att besatt ligga och planera morgondagen när jag just lagt mig... att sluta tänka på allt jag måste göra och alla jag bör ringa och kontakta och... mitt i natten. Frågar ni mig är jag inte stressad, faktiskt. Men nått är det ju hur mycket jag själv nu än förnekar det. Så nu inleds operation stressa ner och ta det luuuuungt. Det ska väl inte vara så svårt.

Tänk att det bara är fredag - jag var övertygad om att det var lördag idag när jag vaknade. Min hjärna hade berövat mig en hel dag av frihet. Det kanske är så det går när man har mycket att göra? Vi hoppar över fredagen och går rakt på lördagen bara för att stressa dig lite extra liksom.

Det får vara nog med det nu. En sak i taget så blir det nog alldeles utmärkt tillslut. Imorgon har jag hästapållisen igen, ska bli så jäkla härligt att känna hennes energi och livsglädje inunder mig när vi far fram i galopp. Lilla knasiga monster till häst...

Happy friday !

Back to reality

Och det med råge. JMG sparkar av terminen i vanlig anda med utlägg av uppgifter redan första dagen - skoningslöst och innan vi stackars studenter ens hunnit vakna från sommarens dimma. Eller ens vaknat i bermärkelsen, vaknat. Vi började nämligen 8:15 i måndags ...

Trots ledig dag igår (ledig och ledig, häst på morgonen - gruppmöte på eftermiddagen) känns veckan oändligt lång, inte i negativ bemärkelse - det har bara gått så fort. Sommaren känns ändlöst avlägsen och att ens tänka mig att det var rätt så nyss jag slutade jobba känns overkligt. Jag borde vara en duktig flicka idag och ta tag i saker, gräva, analysera, ifrågasätta leta mer information, leta personer att ringa och ställa besvärliga frågor till och så vidare ... Men jag tror jag tar långhelg, jag behöver det. Nästa vecka drar vi igång seriöst med grupparbetet som borde bli mycket bra, överförvänta bra skulle jag vilja påstå. Vi har en solid idé, nu bara att genomföra den.

Nästa vecka ska jag även gå på rättegång och jaga folk att intervjua kring målet. De vet minsann hur de ska kasta ut oss rakt ut i verkligheten, de där, lärarna på JMG. Rättegång känns så oerhört vuxet och, jag kan inte sätta fingret på det. Men det är väl kanske mest bara för att det är en ny, ovanlig grej. Jag får nog lov att medge att det är rätt häftigt trots allt. Efter tisdagens föreläsning av f.d GP, krim.reportern och numera Uppdrag gransknings medarbetaren väcktes ett rätt kraftigt sug i magen efter att arbeta med kriminal journalistik. Kan hända att jag fick en liten rosaskimmrande bild av det hela utifrån hennes föreläsning, hon berättade mer än gärna om de större reportage och artiklar som blivit och den ena tungt krimminella efter den andra. Det ska nog provas på i framtiden... men nu är det helg.

RSS 2.0