Lite skadad

så där. haha. Kollade på nyheterna och det var en intervju och min första tanke är "hur har de tagit vitbalansen egentligen" haha - bilden var nämligen något kallt blå, sen såg jag typ millioner klipp med oskärpa och dålig färg och ... Ja, jag har ju lärt mig en hel del i alla fall. Minst sagt - TV is the shit. Fast det har jag nog nämnt redan.

Fick lite beröm för min speakerröst i dag, kändes rätt bra faktiskt. Sen fick vi veta arbetsfördelningen för kommande vecka ... jag ska visst vara i studio jag och läsa telegram och presentera nyheterna och så vidare. Jag som ville vara producent, haha. Blir nog skitbra. Nästa vecka syns jag på kanal lokal ...

Var lite lat i morse när jag låg i sängen och dividerade med mig själv men till eftermiddagen hade jag visst glömt bort latheten och råkade promenera hem. Tog bara sådär två timmar om vi räknar in besöket på konsum med. Jag hamnade lite fel på vägen så att säga, inte direkt vilse jag gick bara lite åt fel håll. Sånt som händer.

Happy weekend, yet again.

Färdig redigerat

Tillslut. Usch vad trött jag är på han sömnforkaren nu. Haha. I morgon har vi genomgång och förberedelse inför nyhetsveckan - misstänker att vi ska välja vad vi vill göra då. Hoppas att jag ska få vara producent men det finns fler som vill vara det så vi får väl se hur det blir med det.

Veckans läsning är Låt den rätte komma in får se om jag läser ut den eller om den får ligga ett tag medan jag fixar hemtentan. Vore skönt att få in tentan med lite marginal för en gångs skull.

Almost weekend.

Lätt mör

sitter jag återigen här med värmedyna på ryggen. I dag skulle jag helst av allt tillbringa hela dagen i sängen kramandes en kudde men eftersom vi har inlämning klockan tre i eftermiddag och fortfarande har en del redigering kvar måste jag bege mig till JMG för ett par timmars intensivt redigerande. Förhoppningsvis fungerar allt precis som det ska så att vi blir klara i tid. Vi får se, tekniken är smått opålitlig emellanåt - minst sagt.

Har varit lite trött som kanske märkts. Trött men mycket nöjd och glad. TV kursen är riktigt spännande och framför allt rolig! Ser fram emot den veckan av radio jag ska ha om ett par veckor, känns som att det ska vara minst lika kul.

Nu ska jag försöka ignorera diverse krämpor och ta mig en välbehövlig lång varm dusch och göra mig redo för en ny dag. Om en timme sitter jag på spårvagnen mot linnéplatsen.

Ah, jag glömde nästan det viktigaste! Någon dag snart ska jag provrida häst. Ser givetvis fram emot det som ett barn på julafton ungefär. Hur det går får jag återkomma med. Men nu, innan jag har allt för lite tid, är det dags att sätta fart.

Min lilla promenadkompis

heter Fimpen och är en cockerspaniel på 4½ år. I dag har vi promenerat och busat och lekt i slottsskogen i två timmar. Fimpen blev aldrig trött medan jag var slut efter en halvtimmes lek, haha. Superkul liten vovve som är mycket väluppfostrad - går snällt lös och ignorerar andra hundar och människor och lyssnar utmärkt på mig.




Han klipptes i sommras så han ser inte riktigt ut som cockerspaniels mest gör.


Fler bilder och videoklipp här: http://s238.photobucket.com/albums/ff296/diie_ana/fimpen/   försöker ignorera honom när han skäller - lättare sagt än gjort.

Visst är han en söt liten sak?

Jag ser det snöar ...

jag ser det snöar det var väl roligt hurra! (nu blir det vinter nu blir det vinter som vi har önskat hurra) - ahh, så simpel och så dålig men åh så många minnen.

Vintern har kommit (som jag redan konstaterat för ett par dagar sedan) och i dag har det snöat hela dagen. Har fått svar på medryttarmail nu och hoppas jag lyckats hitta en bra häst snart. Saknar det så enormt. I morgon verkar det som att jag har lilla vovven från ett till fem på eftermiddagen, då blir det långpromenad. Och givetvis massa vovvebilder också. Förhoppningsvis håller minusgraderna i sig så vi slipper slaskväder.

I dag hade jag redigeringsföreläsning medans grabbarna i min grupp var ute och intervjuade professor i sömn nånting vad han nu var för vårat inslag. Nu är jag ännu nördigare plötsligt och kan en hel del mer redigering - ska bli lite kul att sätta de nya kunskaperna på prov och se om det är så lätt som det verkade.

I dag har jag fått ett stoooooort bokpaket. Nu ska jag bara ha tid att läsa dem också, haha.

I wanna do bad things with you ...

Haha, don't get any ideas now tho you! (I know you ... :D  )

Har sett ett par avsnitt av True Blood senaste veckorna och intro låten har fastnat i mitt huvud lite smått. Systeryster och hennes vänner är lite mer åt det besatta hållet när det gäller serien ... Själv har jag lite svårt för bonnedialekten karaktärerna pratar men det är egentligen bara en liten bisak.

I dag är det lördag och jag var uppe med tuppen. Eller ja, klockan tio steg jag upp. Mötte en tjej från buke vid elva och vi åkte till Frölunda Torg där hon visade mig kulturhuset, bibloteket, simhall och så vidare. Sen gav vi oss ut på en promenad i Rommedalen (tror jag det hette) ... det var lite kallare än väntat, mina lår frös till is ungefär. Haha, men mycket trevligt att hitta nya vägar att gå. Sen var hon så söt att hon körde runt i området och beskrev och pekade hur jag skulle gå för att hitta andra motionsslingor och även hur jag skulle gå för att slippa knata på cykelbanan hem från JMG. En mycket trevlig start på dagen och oerhört vackert väder hade vi också.

Var härligt att komma hem djupfryst och gosa under en varm filt med en kopp te. Gav mig dock snart ut i kylan igen för en kortare promenad och ett besök på affären. En rätt lugn lördag med andra ord. Just nu känns det smart att viga helgerna åt lite energigivande aktiviteter så batterierna är laddade inför veckan.

Kvällen bjuder lite värmeljus, ett glas vin eller två. En dålig film på TV kanske, eller en god bok i fotöljen. Helgerna är alldeles för korta nu för tiden.

Äntligen vinter

Ja, vad annars ska vi kalla det. Jag vet att det har varit vinter ett bra tag redan men här i blöteborg drar hösten ut så länge den kan. I går kväll snöade det - ytterst lite men snö är snö - och i dag var vattenpölarna isfläckar och asfalten hal. Här och där ligger det lite vitt puder.




Har en känsla av att det kommer mera, snart.



Molntyngda mörka vinter himmel.


I dag har jag spenderat ett par timmar på JMG med gruppen. Vi var väl inte så där värst produktiva men vi har en idé och det blir nog skitbra när vi drar igång nästa vecka skulle jag tro. TV is the shit! Verkligen skitkul.

Happy weekend ! Nu ska det lagas mat (dinner! ) innan jag svälter ihjäl.

Redigerare - jag?

Tyckte dagens redigering gick alldeles utmärkt. Det var till och med roligt när jag själv satt vid tangentbordet och pysslade. Runt timmen tog det att klippa ihop materialet jag hade till runt en och en halv minut. Jag är mycket nöjd!

Framåt lunch visade det sig bli en strålande vacker dag så jag promenerade mig själv till subway for en halv veggie delight och käkade lunch medan jag gick en sväng i Slottsskogen. Vill man ta till vara på det lilla dagsljuset vi har så får man lov att vara effektiv.




 Är inte ens hälften så trött i dag som jag var i går. Visserligen låg redigeringen på förmiddagen och den flöt på bra så det blev inte så många timmas intensivt tragglande. Två korta föreläsningar på eftermiddagen och gruppindelning/utlämnande av nästa uppgift.

Nästa vecka ska vi göra reportage/inslag på 2½ minuter om hälsa eller ohälsa. I morgon börjar förberedningarna inför det arbetet med lite research och brainstorming. OCH vi börjar inte nio igen! Fantastiskt. Nästan sovmorgon till och med. 

TV

Nu görs det TV på JMG. Veckan har varit lång hitills. I går filmade vi och intervjuade varandras påhittade personligheter och i dag var det redigering - vi hann med två av fyra intervjuer på 5 timmar. Förhoppningsvis går det lite snabbare i morgon.

I går mötte jag upp ägarna till en söt liten cockerspaniel kille vid namn Fimpen och tog en promenad i Slottsskogen. Fimpen och jag ska promenera lite då och då, någon dag i veckan förhoppningsvis. En söt liten grabb som såg ut som en valp av större hundslag snarare än en cockerspaniel.

Beställde i helgen ett stort packet böcker som jag hemskt gärna skulle vilja ha redan nu - trots att jag inte egentligen har varken tid eller ork att läsa. Bara att veta att jag har dessa böcker liggandes - väntandes på mig.

Det ska bli ljuvligt att sova i kväll! Men först ska jag kolla på Sverige-Holland matchen (eller så mycket av den som jag orkar med åtminstone).

Härliga söndag

Det har varit en oerhört lugn och händelselös (på ett positivt vis) helg. Jag har sovit ut, vi har kollat på batman, och i går en märklig spansk film om ett par matematiker.

I går hjälpte N mig att hitta nya böcker - jag har en sån enorm lust att läsa, men har just ingen bok jag vill läsa. Alltså lades en rätt rejäl beställning hos adlibris i går och förhoppningsvis kommer böckerna snarare förr än senare. Twilight väckte läslusten hos mig, minst sagt.

Lite solsken bjöds det på även i dag och givetvis var jag tvungen att bege mig ut för lite friskluft och motion. Eventuella d-vitmaminer är bara en bonus. Det gäller att ta till vara på solen när den behagar visa sig nu under det mörkare halvåret ...

Happy sunday!

I jakt på d-vitaminer

I dag har jag insupit sol som praktiskt infann sig efter regnet tidigare i dag och ärade oss med sin närvaro ett par timmar. I ett ryck av barnslig nyfikenhet gav jag mig rakt upp för en bergshäll utan en tanke på hur jäkla halt det blir när det regnat ute. Upptäckte detta när jag redan var på väg uppför och tyckte att det vore dumt att ge mig bara därför.

Tog lite kort, bland annat ett på mig där jag ser halvt galen ut med uppspärrade ögon och håret på sne.



As they say: We all get (or look) a little crazy sometimes!

Sen fick jag några trevliga bilder på solen i egen hög uppenbarelse.

                                                                

Blev sååååååå lång i skuggan med solen i ryggen. Haha. Lite häftigt.

Var ganska spännande att ta mig nerför bergshällen sen, blött och halt och ganska så brant. Men jag klarade mig hel och hållen utan några större missöden. Trampade dock i genomblöt mossa och blev blöt om fötterna men det är smällar man får ta.




Fredagsmys

Jag hittade mina värmeljus. Haha ...



Sitter nerbäddad under min filt och pratar med N och lillasyster. Hittade en julklapp till henne i dag (haha, så smidigt att lägga upp den här men vill att hon ska se den nu )

For lillsis:



Köpte ett åt mig själv med.


Happy happy friday!

Dagens köp

Hittade de här sötingarna på korthuset och tänkte att de nog passar bra mot kökets blommiga tapeter:


och



Bra att jag satte dem snett ... haha, försökte parera det när jag fotade.

För sådär 14 år sedan

när jag fortfarande var en liten 12 åring på 150 centimeter (var säkert kortare än så) och hängde på Eklunda stuteri dagarna i ända och var överlycklig när jag fick mocka ...

Då hade jag en pollux-dagbok. I dag hittade jag sidor ur den dagboken och måste bara få dela med mig. Under Viktigt! - information om mig själv, adress osv har jag på övrigt skrivit:

ÄLSKAR HÄSTAR, FÖL, katter, hundar, kalvar, Spinken är 34 cm i diameter.

Hahahaha - spinken var våran katt. Jag skrattade så jag grät när jag läste det, bara: va??! hahaha.

Under sektionen "Mina vänner" har i princip alla skrivit öl/vin på botten listan över dryck.

tisdagen 18/10 1994:
Hade gymnastik lika jobbigt som i går men det är ju stärkande som tur är annars hade jag lagt av med det för länge sedan.



Så jävla smart!

Haha ...

satt och bekymrade mig över en märklig huvudvärk och förstod inte alls vad den kunde komma sig av. Så tog jag av diademet (första gången jag använder det sen det köptes) och vips är värken borta. Inget diadem (av någon anledning vill mina fingrar skriva - modem - istället haha ) för mig helt enkelt.

Det är mööörkt ute

Har pratat med radioläraren i dag och det löser sig alldeles utmärkt med det jag missade när jag låg sjuk ... nu slipper jag stressa och ha ångest över det i alla fall. Härligt. Vaknade med världens konstigaste känsla i morse - jag förstod liksom inte hur jag kunnat sova tills larmet gick av. Hur var det möjligt? (Kan förklaras med att sedan jag flyttat hit har huset och de som bor här gjort ett bra jobb med att väcka mig innan jag ska upp om morgonen).  Jag misstänker att de lägger nytt golv i någon lägenhet i närheten. Har sett en golvläggarbil nämligen - inte lite uppenbart. Haha.

I morgon ska jag shoppa lite grejer, cykelpump, en ram, duschdraperi, en jacka + träningsbyxor och kanske ett par nya skor. Vi får se lite grand hur det blir med det. Upptäckte en irriterande sak med min ipod i dag. Det är olika volym på hörlurarna - vet inte om det är musiken eller hörlurarna eller någon inställning som gör att det blir så. Får klura lite på saken och se om det blir bättre.

Almost weekend ... !

Dagens rätt



Pasta och hemmagjord pastasås (ja det är såsen jag är stolt över då. haha )

Vad oerhört tillfredställande det är ...

... att tvinga sig själv lite extra, bara en liten bit till. Att faktiskt orka när man inte tror att man orkar mer. Jag går glatt flera timmar på plan mark i ett relativt högt tempo men nu har jag hittat ett motionsspår i skogen på 1150 meter - inte särskilt långt, tar runt tio minuter att traska runt. Grejen är väl att på denna lite över kilometern finns det i alla fall fem rejäla uppförsbackar med hög lutning och ett par lite mildare. Självklart är det nedförsbackar med (en hiskeligt brant sådan så där får man hålla igen när man ska ner) och ytterst lite planmark.

Att knata runt där ett par varv känns lite smått i benen. Efter första varvet i dag var jag lite små seg och tänkte näe det regnar ... men jag påbörjade andra varvet (det börjar med en backe såklart) och kände mig mycket mer pigg och allert . Tredje varvet kändes det riktigt enkelt och jag joggade uppför de brantaste backarna - ville dock nöja mig där och gå hem men tänkte att jag måste ju pusha mig själv lite ... Så fjärde varvet kändes första backen riktigt jävla seg och benen började kännas riktigt trötta. Sprang dock uppför de andra backarna i alla fall.

Väl hemma var jag vrålhungrig och kokade ägg medan jag hoppade in i en snabbdusch. Äggmackor och te har just intagits och jag är fortfarande hungrig. Vilket ändå är rätt bra för det är snart middag i alla fall. Måste scouta området och se om jag inte kan hitta någon lite längre slinga. Jag går hellre en halvmil- mil i ett svep än springer varv efter varv på den korta. Den lilla korta blir dock perfekt när jag tar mig samman och ska börja springa sen. Funderade på att lägga det på nästa vecka. Behöver lite lämpliga kläder för sådana aktiviteter, en jacka åtminstone. Att ut och springa i min kappa känns inte så där värst stabilt faktiskt. Haha ... Såg en helt ok på inter sport som var vind och vattenavvisande (det är ett krav) och som andas. Det är på tiden att jag tar tag i det hela och slutar snacka om det.

Onsdag ...

Det är dagen mitt i veckan mellan söndag och fredag.

I morgon har jag bott här i två veckor - det känns som en evighet, fast på ett mycket bra sätt. Vaknade mitt i natten av att jag hade kramp i höger vad, fyfan vilken jävla smärta. Haha.

 Letar häst för fulla muggar just nu, ridabstinensen är mycket svår. Att bara stå och gosa och mysa med en hästmule i händerna och armarna runt en stark len hästhals. Jag saknar monstret mer än jag trott - mer än glassen och bajazzo när jag slutade med dem.

Inte för att grabbarna inte var underbara hästar - glassen var oslagbar med sin vilja och energi och så söt när han lekte studsboll. Bajazzo var underbar - en sån häst jag gärna skulle velat ha som min egen. Och monstret ... ja, hon var omöjlig att fånga på sommarbetet - kastade sig mot mig, sparkade och hög illsket. Men jag fick tag i henne fler gånger än jag misslyckades och då fick jag krama hennes hals medan hon girigt käkade upp havren i hinken. På slutet - eller ja, hon var väl alltid a handfull - senaste månaden eller mer, började hon testa mig. Kasta sig runt i galopp utan orsak och ville springa hem. Backade ner i diken och fjantade sig, slängde sig rakt ut i vägen (bara tur att det inte kom någon bil) och försökte dra tyglarna ur händerna på mig i galoppen.

 Att rida henne innebar ofta en del frustration men det var alltid roligt - vi hade kul tillsammans. Och bara jag slappnade av och fick henne att fokusera så gick hon helt underbart tillslut. Och traven när den klickade ska vi inte tala om (det vill säga när hon inte lekte älg utan faktiskt fokuserade trots långa fina sandvägar) eller galoppen. Den där underbara sista galoppen där vi egentligen skulle trava uppför ... så föll hon i galopp och jag fick henne tillbaks i trav bara genom rösten. Sen bad jag om galopp igen och bara njöt av det avspända sansade tempot - utan att jag själv inverkade på något vis. Givetvis saktade hon av bara på röstkommando igen. Underbara lilla häst.

I stallet var hon det sötaste på denna jord ... ville alltid stå och kela och buffade huvudet mot mig för att jag skulle komma och klia henne i pannan istället för att borsta henne. Tänkt att jag skulle komma att tycka så mycket om ett så otroligt stoigt sto. Haha.

Hemma bilder


Fann det passande att börja inlägget med min enda levande växt. Den har hängt med vid ett par flytter för att inte tala om år. Det är en seg jävel helt enkelt.




Sen tar vi lite miniatyrer tror jag - så blir inlägget inte så jäkla långt.

   


kök och badrum är erm, a work in progress, så att säga.

Min nya leksak



En något tidig julklapp från föräldrarna (indirekt då ... eftersom jag köpte den själv). Jag som minsann aldrig skulle ha en ipod. Haha. Nu har jag snart ingen ursäkt till att inte börja springa lite smått.

Regn och åter regn

Har inte skrivit så mycket senaste dagarna ... kom av mig lite smått i söndags när lillasyster ringde och var ledsen. Kändes rätt meningslöst att gnälla över väder eller slänga upp lägenhetsbilder när liten familjemedlem vandrat vidare. Det är grymt när våra små vänner tas i från oss allt för tidigt.

Vill inte göra systeryster ledsen igen så jag hoppar över att bli allt för sentimental. Är dock ledsen över att hon är ledsen och att hon och Texas förlorat sin vän. Det är så mycket svårare när det kommer så oväntat, utan någon som helst förvarning. Det går aldrig att förbereda sig för sådant ... varesig det gäller människor eller djur.




Du har i alla fall många fina minnen lillasyster.

Skitdatorer!

Försöker få Vista Service Pack 1 installerat på min dator (av nån anledning lyckades jag missa att winupdates försökt installera detta i två månader och misslyckats) och det vill inte. Så nu är jag jättenördig och sitter och följer punkt efter punkt av förslag på vilka åtgärder man kan försöka med för att sedan prova installera det igen. Inte så värst jättespännande, kanske är lika bra att det är regnigt och blåsig och jävligt ute i dag då.

Har roat mig lite medans datorn defragmenterar HD:n och fotat rummet lite smått. Bilder kommer senare i kväll när jag är färdig med datorstrulet. Kök och badrum får vänta lite tills jag fått någon slags ordning där. Det är väl inte direkt sån super ordning här inne heller - jag flyttade på röran och fotade sektion för sektion. Haha. Så inga hel-rums bilder den här gången, det kommer när det verkligen är ordning och städat (märkte att golvet visst är något dammigt så det får bli ett race med dammsugaren någon dag snart).

Åhh nu susar det i treeeden (tänk tjorven och skrållan - de pratar väl så? haha ) och dånar mysigt att höst ... eller är det vinter? vindarna. Jag är glad att jag är inomhus i värmen ... tidigare i dag var det ett gäng småtjejer ute på gården i oväsendet. De stog och dansade och hade sig haha.

Defragmenting hard disks ...
This may take from a few minutes to a few hours.

Super. Jag tror jag kurar upp under min filt och läser lite så länge.

Hahahaha - skadeglädje, den enda sanna glädjen. Såg precis en kille ute på gården kämpandes med ett paraply som vikt sig ut och in. Fyfan vilket jävla skitväder om jag får säga det.

Happy weekend

Jaaaaa... för det är lördag i dag. Och inte är värmen fixad heller så nu sitter jag här och fryser. Stackars mig, haha. Jag håller på att pysslar lite med mitt senaste projekt. Snart ska jag maila det till lillasyster och se om hon tycker att det är något att hänga i granen. Personligen känns det som nått av det bästa jag skrivit hitills, men så är det också mer än bara lösryckta fragment den här gången. Jag ser mig själv skriva en sida här och en sida där och så växer det till något sammanhängande. Jag har släppt lite av alla de krav på perfektion jag burit runt på och bara skriver. Varje mening behöver inte vara brilliant. Det är bara att inse och acceptera.

Hoppas nu att jag kan få skriva klart den ... tillslut. Jag har knappt börjat och ändå känns det som att jag kommit så långt.

Nu ska jag fixa lite med disken och se till att få lite mat i magen. Kanske dags att rota fram en massa ljus och få upp både värmen och mysfaktorn den vägen? Brilliant!

Buske eller ogräs?

Det är den stora frågan. Jag tror att jag bestämt mig för att kalla det en buske och låta den vara kvar.



Fast den ser ju mycket mer ut som ogräs än något annat haha.

Framsidan av SvD har prytts av Obama senaste dagarna. Jag skulle ljuga om jag sa att jag läst allt (eller om jag påstått att jag läst mer än just ettan. ) kanske inte helt oväntat.

Åh snart får jag visa en bild på mitt senaste köp ... en rosa ipod. Haha. Fast mer intressant kanske det är att se lägenheten. Den enda som sett hur det ser ut här inne so far är lillebror. Men nu börjar det bli lite ordning här inne, snart så.

Har ringt bovärden i dag - jag fyser fötterna av mig. Har elementen på högsta värme och de blir inte det minsta varma. Jag skiter i att termometern på väggen säger att det är 24 grader, jag fryser ju! De skulle höra av sig så vi får se vad som händer.  Lika bra att ta itu med det direkt innan det blir riktigt kallt utomhus.

Smygkollar läget



Fördelen med persiennerna på insidan av fönstret haha. Det ser rätt kallt och grått ut ute ... brrrr. Får bli mössa i dag och vantar. Ska försöka hitta cykelpumpen så att jag kan cykla med. Spännande!

Almost weekend (allready weekend for you nerd :D )

Dagens middag

Linsgryta



Nu har jag mat i en vecka framöver ... haha

Valet i USA

Vad vore jag för journaliststudent om jag inte hade åtminstone lite koll på läget. Nattens val fick åtminstone mig att dra en suck av lättnad - jag ville inte ens föreställa mig stofilen McCain och hans inte lite så läskiga Palin i närheten av vita huset.

Grattis Obama.

Uteplatsen

För lillasyster då:



Och gården



Jag bor bakom träden till höger, längst in typ. Spännande va? haha

Det var en liten bit

Slutade tidigare än väntat i dag så jag beslöt att promenera hem. Är väl inte direkt i form för några flera-timmars promenader riktogt ännu så när jag anlände till Frölunda Torg efter en timme fick det bli spårvagnen till Rubingatan (tror jag den hette). Utsvulten som jag var blev det lunch efter en härlig varm dusch. Kylan biter i skinnet nu ... gräver sig in i kinder och lår och håller i länge efter det att man kommit inomhus.

Efter en glögg tråd på bukefalos har jag inhandlar säsongens årgångs Blossa som släptes härom dagen. Ska bli spännande att se om den är något att hänga i julgranen. Blev lite småsugen på samligspacken 03-07 som såg både söt och spännande ut. Kanske blir en sån lite närmre jul när det är dags för glöggkväll. Bara två månader kvar till jul nu, tiden går alldeles för fort med tanke på allt jag har att göra.

Nåja, nu ska jag mysa med en kopp te, läsa lite grand och ta igen mig lite innan jag ger mig i kast med röran här hemma.

Yay!

Jag hittade kameran! Jag hade inte slängt bort den haha ... Fan vad glad jag är!

Bilder på nya lägenheten kommer så snart det inte ser ut som en krigszon här. Jobbar för fullt med att få lite ordning på taket.

Märklig dröm och morgonpromenix

Drömde så enormt konstigt i natt. Jag gick längst med volrat thamsgatan (till gamla lägenheten) men när jag gick in i porten fanns inte min postlåda. Gick ut igen och såg att jag svängt in två portar för tidigt men där min port och lägenhet skulle ligga låg nu ett café. Förtvivlat försökte jag förklara för folk att jag bor där, det ska ligga en lägenhet där. De tyckte jag var knäpp i huvudet och så frågade jag vilket datum det var ... 16 juni 2009. Men, det är ju åtta månader frammåt i tiden utbrast jag och blev än mer idiot förklarad. Det roliga var att jag i drömmen var väldigt medveten om att jag faktiskt flyttat och hade en ny lägenhet. Men jag befann mig i nutid och resten av världen i framtiden.

Mycket märkligt och något rörigt ... svårt att förklara det hela på ett begripligt vis.

Tog en liten morgonpromenad för en liten stund sedan, kylan biter fortfarande i kinderna på mig. Blev en liten kortare sväng i dag - besökte inte korna även om jag såg dem på håll. En liten kissekatt i en trädgård kom galopperandes när den såg mig och ville gosa, givetvis var jag tvungen att stanna till och prata och klappa lite. Jag är något grymt svag för djur av alla dess slag så är det bara.

En underbar söndagspromenad

Inte kunde jag ana att jag skulle springa på en hel flock såna här:



Här trodde jag att jag skulle gå vilse bland hus och åter hus och så visar det sig att 15 minuters promenad bort ligger havet och naturvårds(?) föreningens fågelspanings hus och ett stort fält med Highland Cattle och kanadagäss. Vid foderbänken stod lite av ett orginal med knäckebrödspaket innan för jackan. Hopplös som jag är var jag ju tvungen att prata med kossorna och farbrorn gav mig knäckebröd att mata dem med och talade om vad de hette. Han sa också att jag skulle akta mig för horna för de är riktigt starka (haha) - tydligen hade Inga (om jag inte blandar ihop namnen nu) fått in ett horn innanför hans jacka en gång och han hade flugit över staketet flera meter in i hagen. Inte helt osannolikt - de har en hel del hävkraft de där lurviga sötnosarna.



Nu bara måste jag lokalisera min kamera så att jag kan gå tillbaks dit och ta riktiga kort. Härligt - känner mig redan änn mer hemma här nu. Kliade kon på bilden ovan mellan öronen och lät henne sniffa på min hand. Sen promenerade jag vidare på stigen mot vattnet och vassen och hittade en stor fotbollsplan. Eftersom stigen tog slut gav jag mig in i skogen och trodde lite smått att jag gått vilse men kom ut på rätt väg och begav mig hemmåt.

På vägen hemmåt pratade jag lite med korna närmast vägen och då vaknade den stora svarta tjuren till liv. Dovt råmandes kom han knatandes och blängde på mig. Har för mig att man inte ska titta för mycket på dem då kanske de blir sura ... så jag knäppte nån bild och begav mig.



Fler bilder finns http://www.pixbox.se/alb_show_id942995_page0.html

En liten bild

Dagens dåliga mobilbild:



Min julnalle fick en perfekt plats i bokhyllan i cd stället (med skivor jag aldrig lyssnar på) . Jag är nöjd.

Happy Halloween

Or something.

fast jag firar inte Halloween egentligen.
Skillnaden mellan Johanneberg och Tynnered är markant. Jag har bott i ett område med få om ens några barn i närmare fyra år. Och nu är ungarna ute och trick- or treatar. Nyss sprang det förbi en halvmeter lång stålmannen. Haha ..

Åh de dryga brudarna hänger vid gungorna. Vi kommer inte komma överens kan jag säga redan nu. När jag flyttade in skrålade de skitlåtar hela tiden vi bar och när vi skulle åka stod de i vägen för bilen när vi skulle backa släpet. Tydligen hade en av dem sparkat efter släpet. Moget ...

Hemma

Ja, det känns inte så dumt ändå. Sitter här med persiennerna på sne för solen skiner rätt in i lägenheten och funderar på att ordna lite frukost.

Utsikten jag njutit av i närmare fyra år har byts ut mot en uteplats, en innegård med rutschkana, gungor, sandlåda och såna där figurer på vajrar som gungar när man sitter på dem. Gården är förvånansvärt lugn för att vara lördag - inte en människa, eller unge ute. Men gänget dyker nog upp tids nog. Skönt att de har annat att göra än att hänga utanför min port i alla fall.

Träningsvärken efter intensiv flytt av tunga saker delat på mig och lillebrorr var inte nådig. Är inte nådig. Åt sista av pencillinet i torsdags med så efter två veckors sjukdom och tre veckor av väldigt lite fysisk aktivitet var det kämpigt att flytta. Att vi sedan inte fick in flyttlasset på gården här och blev tvugna att bära allt sådär en 100-200 meter gjorde inte saken bättre. Natten till igår sov jag knappt för jag hade så ont .. bara att tvätta händerna var oerhört smärtsamt. I natt i natt sov jag som en stock ... vaknade till vid åtta och fylldes av en sådan glädje över att det bara är lördag i dag.

Resten av helgen spenderas med mina flyttlådor och N. Ska försöka få det mesta uppackat och på plats sen ska jag lokalisera min cykelpump och hoppas att den fungerar. Lillebror och jag köpte mig nämligen en cykel igår för att jag ska kunna vara duktig och cykla till JMG istället för att ta bussen. Vi får se om jag är så hurtig i morgon att jag ger mig på att försöka cykla till JMG och tillbaka - bara för att kolla att jag faktiskt hittar dit.

Så snart jag lyckats lokalisera min kamera kommer det kort på mer än bara dörren.

RSS 2.0