Dagens kreativa övningar

Jag försöker mig på att laga någonslags Mexikansk vegetarisk gryta. Vet inte riktigt hur det går änn men det får vi snart se. Den ser i alla fall ut såhär just nu.


Ett stilla hav

Dagens promenad tog mig på ännu outforskade vägar i kolonilottsområden längst en frusen vik. Har alltid undrat vad som finns där på andra sidan vattnet när jag gått förbi highland cattles som ligger och idislar utspridda över sin stora hage. Närmare två timmar ägnade jag åt att gå, men främst åt att titta, se, betrakta. Det var en vacker dag återigen - trots att solen lös med sin frånvaro. Lite lätt frostbiten i kinderna blev jag nog allt, trots halsduk virad i flera lager. Området - Västra Frölunda, eller  Tynnered ( fast Grimmered tror jag det hette där jag var i dag, visserligen heter det Önered vid ICA ... men det stora hela är nog Västra Frölunda helt enkelt. ) is starting to grow on me, jag vet inte riktigt hur jag ska uttrycka det på svenska så varför krångla till det.



Jag glömde ju ...

I går kväll pekade en tjej på buke ut att det fanns utdrag ur twilight böckerna, på http://www.stepheniemeyer.com/twilightseries.html stephenie meyers hemsida, som inte kom med i böckerna. De ligger under "outtakes" för den som vill läsa (lillasyster kanske? ) ...

Glömde också att slänga in länken till resten av bilderna från gårdagens promenad: http://s238.photobucket.com/albums/ff296/diie_ana/wintr/winter/

Nu ska jag dricka lite te och käka frukost medan jag spånar på vad jag ska laga för gott i morgon. Årets sista dag förtjänar lite mer än spagetthi och ketchup i mitt tycke.

Min nya kudde

Var inte så där överdrivet bekväm, fast nacken känns helt ok så lite måste den ha hjälpt trots allt. Av en inte alltför långsökt anledning hör jag låten "It's begining to look alot like christmas" i mitt huvudet, detta trots att julen är över, borta och förbi. Men i natt kom visst snön till Göteborg. Min vana trogen spejade jag ut genom persiennerna för att kolla läget, nyvaken som jag var ... och tänk att just i dag lurades inte det vita skenet från gliporna i persiennerna, marken på uteplatsen och resten av gården är täckt i ett tunt vitt lager ...

I dag är näst sista dagen på 2008 som i mitt fall varit ett väldigt bra år. Jag har gått ett år på JMG, jag har skrivit frilansjobb (om änn bara ett) jag har flyttat. Har fått rida ett par intressanta hästar under året som gått med. Trots fnanskris och allmän jävlighet som jag kunnat läsa om både här och där vill jag inte hålla med alla de som påstår att året varit särskilt dåligt.

I går beställde jag Twilight igen, på nederländska, och i dag skickade den så den borde dyka upp om inte allt för många dagar. Nu kommer visserligen nyår och nyårsdagen mitt i allt så det kanske är dumt att hoppas att den ska komma den här veckan. Måste underhålla min smått rostiga nederländska och förhoppningsvis förbättra den lite smått också.

Det är ju lov trots allt

Och jag borde ligga i sängen och snusa på min nyinköppta kudde. Men jag är som sagt ledig och är man ledig får man göra lite som man vill - speciellt när man är vuxen som jag.

I dag promenerade jag i ett vackert vintrigt landskap och nu känns benen ömma. Så kan det gå. Var inne en sväng på Frölunda torg och handlade - inte smart efter rask promenad, höll på att smälta totalt.  Åh i morgon ska jag ringa på en häst som låter helt perfekt! Lagom nära och allt annat låter bra det med.

Nerd yourself. Mmmm ... nu ska jag krypa till sängs så att jag inte sover hela dagen i morgon.

Band of Brothers

Tänk att jag har missat denna 10 episoders serie tidigare. Denna fantastiska serie kanske jag borde säga. Illa illa av mig men nu har jag ju sett den från början till slut och visst är det ändå något juligt över den? Fast det kanske bara är för att jag började se den med N kring jul ... så blev den liksom just julig för det. Den är i alla fall väldigt bra och något jag rekommenderar alla att se!

Walking in a winter wonderland



Två timmars promenad i bitande kyla i oerhört vackert område.


Det bullrar å det bankar

Eller ja, hur den sången nu går. Fast det jag syftar på är fyrverkerierna som smällt av här i området varenda kväll de senaste veckorna. Var länge sedan jag bodde som jag bor nu, Volrat thamsgatan var liksom inte ett område på samma vis. Här springer småungarna runt med sina fyrverkeripjäser och skjuter av dem lite varstans.

Själv sitter jag här som vanligt under min filt och kikar på Harry Potter filmen som går på 5:an. Hästabstinensen har tagit ut sin rätt och ytterligare ett par annonser har svarats på. Ska provrida en pålle till helgen, det ser jag fram emot och hoppas att vi ska trivas tillsammans!

Lite vilse

Hamnade lite vilse på dagens promenad. Inte så värst illa - men jag hamnade inte direkt där jag trodde att jag skulle och började till och med fundera på om jag skulle vända och gå tillbaka för att komma rätt men fortsatte och kom hem tillslut.

Pratade med min lillamormor när jag var ute, alltid lika trevligt och kul att höra att hon är så positiv. Moster hade visst köpt en flatscreen åt henne - så att hon ska se texten på TVn bättre. Haha, så sött.

Hade bokat in att jag skulle ringa angående provridning under mellandagarna så jag ringde i dag men då hade hon så fullt upp att jag ska ringa igen efter nyår. Suck, jag som ville provrida nu i veckan ju. Har sån rid- och hästabstinens att det är löjligt.



På julafton smög jag till och med runt och tog kort på grannarnas (dräktiga?) hästar i snön. Svårt att låta bli när föräldrarna bor granne med ett stuteri.

Var något otroligt opepp i morse (eller ja, runt lunch när jag steg upp) näsan rann och halsen kändes kärv och kroppen känndes bara helt slut. Som att jag håller på att bli sjuk eller nått. Men gav mig i alla fall ut i solen - fascinerande vad den hälper för så fort jag kom ut och började gå kändes allt bara så jävla bra igen. Det är fan i mig dags att återinföra morgonpromenaderna så att jag vaknar upp ordentligt i stället för att gå runt och dega halva dagen.

En vit jul

På landet utanför Örebro med familjen och katterna. Det här inlägget får bli lite bilddagboken aktigt med mycket bilder. De berättar så mycket bättre än ord.



Vaknade smått förvirrad tidig julaftonsmorgon av att föräldrarna var uppe tiiiidigt (de hade visst stigit upp fem på morgonen och gjort pommandrar och julskinka och pysslat och haft sig. Smått förvirrad och sömnig hörde jag dem prata om att det började bli vitt ute men vågade inte tro på någon snö då det inte funnits någon alls dagen innan.

Det var alltså med lite hopp jag drog upp gardinen och möttes av



Så jag skuttade ut med kameran i högsta hugg och fotade. Haha, vad annars i "första" snön.



Lillebror gick lös på chockladen direkt - hungrig som vanligt. Lyckades till och med få på honom min tomteluva, oväntat.



Passade på att gnugga näsa och panna med kissarna så mycket jag kunde, de älskade kattgodiset jag köpt åt dem. Superkul!

Sist men inte minst älskar jag min halsduk.


God Jul!




Om ett par timmar sitter jag på tåget mot Örebro med min ljudbok spelandes på min rosa lilla ipod. I tågets familjevagn (urk, finns det någon värre vagn- speciellt såhär kring jul?).

Kanske dyker upp och skriver några rader här mellan jilfirandet - om jag kommer ihåg mitt lösenord vill säga, autosave är en förbannelse på det viset.

Mmm merry christmas you ... miss you. ♥

Ljudbok och tågresa

Eftersom jag inte gärna läser på tåg, bussar eller i bil (blir lite lätt illamående då, men sova kan jag göra utan problem) så fixade N en ljudbok åt mig så jag kan lyssna istället. Första två böckerna i Kings The black tower (20 timmar totalt så där har jag att lyssna på promenixer med) blev det. Kommer hinna med ca 2-3 delar under tågresan.

Ska försöka packa lite smart ... problemet med att resa kring jul är att alla andra även de har massa saker med sig och då blir det trångt. Jag fick i alla fall fönsterplats på både dit och hemresan något jag klart föredrar. Väskan kan stå på golvet vid min plats, sitter ändå alltid med fötterna på sätet ihopkrupen till en liten boll. Det är, av någon outgrundlig anledning, helt omöjligt att sitta bekvämt på tåget. Har jag fötterna på golvet får jag ont i benen, haha. Bara att hålla tummarna att tågen går i tid som de ska och anländer i tid med, det vet man ju hur SJ fungerar kring storhelger.

julklappar!

Nu har jag spenderat nästan två timmar (!) med att slå in julklappar. Saligt trött på paketpapper och band just nu. Köpte bara en rulle papper så tyvärr ser de alla likadana ut men jag är rätt nöjd med resultatet.




Gissa vilka som är till dig lillasyster? haha ...(smällkaramellen till vänster är till texas i alla fall).


Happy weekend you ... ♥

Julkänslorna börjar infinna sig

Och på konsum... eller näe, hemköp var det grabbade jag tag i en liten julstrjärna i förbifarten. Den passade perfekt i den julfärgade guldkrukan jag köpte nångång för länge sedan på en plats jag inte kan specificera närmare.




lilla lysmasken (som inte lyser särskilt mycket längre) fivk vara med på ett hörn. Han bor i tomatpuré burken som jag köpte på rusta när jag gick i 8:an skulle jag tro. Den har hängt med länge!

Brevid sängen står en stor kasse fylld med julklappar till familjen. I år har jag åtminstone försökt. Var ett tag sedan jag tog det här med julklappsköp på allvar men det är aldrig försent att börja om igen.



Lilla lillasyster.

LEDIG!

Ljuva ledighet. Närmare tre veckors sådan. Över förväntan minst sagt och alldeles fantastiskt underbart. Kunde inte fått en bättre julklapp.

Tyvärr blev det inget med söta indianhästen som det ser ut. Men jag letar vidare och har ett par på lut som ska provridas under ledigheten. Får hoppas på någon av dem helt enkelt. Hästabstinensen är enorm.

I dag gjorde jag misstaget att besöka Nordstan under eftermiddagen. Var i det närmaste mordisk efteråt och kunde inte komma ut därifrån fort nog. Vilket rent helvete det är med alla människor som strosar och rör sig utan riktning och värst av allt - inte ser sig för.

Fick i alla fall julklapp till föräldrarna samt katterna köpt.




Bildbevis

på att modernitet inte alltid är positivt.



Och så spektaklet själv...




And so happy christmas I hope you have fun ...

Fulaste jäkla adventsljusstaken

Haha, det kanske lär mig att vara ute i god tid. Letade adventsljusstake i dag och hittade EN (om vi inte räknar ett par löjligt gigantiska sådana) på åhléns och den var vit och jävligt ful. På rea var den också - inte så märkligt kanske ... de flesta tar väl fram sina adventsljusstakar till första advent och inte lagom till sista.

Jag tror att jag får lägga ut en bild lite senare så får ni se precis hur ful den faktiskt är. Nåja, den lyser åtminstone. Det är mer än vad man kan säga om min fina gammla röda som verkar ha sett sina bästa dagar när det kommer till att fungera rent elektiskt.

On the radio

Så där ja. Nu har jag sänt både TV och radio live. Lite häftigt faktiskt. Rekommenderar inte att dricka kolsyrad dryck alldelles innan sändning då det kan påverka prestationen nämnvärt.

Nu tar jag lite helg. Så där i halvtid, har fortfarande genomgång och kursstart på fredag men efter det är det ju "jullov", nåja - så mycket lov som vi nu faktiskt får med en ny kurs som går över jul- och nyår in i det nya året. Av sisådär 50+ pers var vi bara tre som valde webb fördjupningen - allra flest verkar de ha blivit på press och radio. Jag står fast vid mitt val nöjd och belåten - det känns strategiskt rätt, mest användbart. Och det är väl lite så man ska tänka egentligen, jag pluggar inte för att ha roligt - jag pluggar för att få ett roligt jobb sedan. Sen tycker jag faktiskt ändå att webb är kul så alltså kommer jag att ha roligt samtidigt som jag gör nytta.

Funderar lite smått på det där med julklappar - jag tror att jag har det kirrat nu! Men vad jag ska köpa tänker jag givetvis inte tala om här. Till mig själv (för jag har inte fått tillräckligt med julklappar av mig själv *host host*) blir det ett usb-minne. Praktiskt och bra.

Lite julkänsla

Börjar infinna sig trots allt. Grannarnas fönster och balkonger är fullproppade med julprydnader men själv lyckas jag inte ens få adventsljusstaken att fungera. Haha. Får köpa en ny misstänker jag.


http://www.youtube.com/watch?v=DrQRS40OKNE



I was following the pack
all swallowed in their coats
with scarves of red tied ’round their throats
to keep their little heads
from fallin’ in the snow
And I turned ’round and there you go
And, Michael, you would fall
and turn the white snow red as strawberries
in the summertime


Haha - har hört den låten i huvudet hela dagen ...


Frosty the snowman:
http://www.youtube.com/watch?v=DdM7ccHgf7A

13 timmars sömn och drömmar om snö

Vaknade upp och ville bara sova mer. Haha. Vintern tar ut sin rätt på energinivåerna känner jag. Nu sitter jag och lyssnar på lördagens (eller söndagens var det nog) Dist på P4 och funderar över om jag ska orka gå till affären sen. Känner mig smått lat så det får nog bli en lite längre promenad sen så jag kan känna att jag varit åtminstone lite aktiv i dag.

Jag drömde att världen utanför var täckt i vit fluffig snö. Enorma mängder av millioners billiarders snökristaller. Så fel man kan ha. Men om en vecka den här tiden sitter jag på tåget på väg norrut och mot snön. Julen firas ute på landet med föräldrarna och katterna. Julaftonskväll blir hemma hos lillasyster och lilla kexi. Sen beger jag mig tillbaks söderut för att försöka mig på lite kreativitet innan det är dags att vara tillbaka på JMG för webb-specialisering.

Tänk att jag totalt missat Dist ... vilken miss. Blir nog så illa tvungen att lyssna igenom resten av programmen som ligger på P4s sida när jag får tid.

Nu håller jag alla tummar och tår att jag får det där jobbet jag sökt och att jag har lite tur och blir den som får bli medryttare på den underbara lilla hästen jag provred förra veckan. Det kommer visa sig den här veckan och trots att jag har svårt för att vänta på saker känner jag mig förvånansvärt lugn och tålamodig just nu.

Tänk att det är jul om en vecka ... hur gick det till och var tog julkänslorna vägen?



Förra årets julkort. Mina små pälsbollar. Tänk att jag fick ha er hos mig så länge ... usch vad jag saknar er.

Tröttheten är enorm

Det är märkligt hur bra man klarar sig utan ordentligt med sömn ... ja det vill säga, tills det att man kommer hem och sätter sig ner och tröttheten slår till med full kraft. Gick och la mig i god tid i går, studsade upp kl 05:50 i morse för att titta på God morgon Sverige- mycket ospännande. Då hade jag fått sova tre-fyra timmar i natt. Var stört omöjligt att somna och min mage beslutade sig att begå myteri och göra ont och vara besvärlig med. Men jag somnade i alla fall till slut.

I dag har jag varit nyhetsproducent och tekniker för 5-minuters nyheterna. Lite småstressigt blev det men helt ok till slut. På onsdag ska jag inte bara vara programtekniker utan även sändare för 5-minuters nyheterna. Ska bli kul att prova på och sända radio.

Jag minns knappt hur jag tog mig upp i morse ... det känns så där luddigt, sömnigt avlägset. Det går inte att sätta ord på hur mycket jag ser fram emot att komma i säng i natt. I kväll, i en inte allt för avlägsen framtid. I stället för vindarna så är det sängen som viskar mitt namn.

Vinterlördag

Jag vill ha den utlovade snön NU !



Visst ser det väl mysigt ut?

Vaknade av mig själv i morse, 09:54 . Hade satt väckarklockan på 10 så jag tog det som ett tecken på att det var en bra tid att stiga upp. Det ska visst vara bättre att vakna av sig själv än av en väckarklocka. Gav mig ut på en morgonpromenad och höll på att halvt frysa ihjäl. Är fortfarande stel som en annan 80-åring och den iskalla vinden gjorde knappast saken mycket bättre. Nej, ge mig lite snö och skippa vinden så har vi en perfekt vinter.

Så levande

I går kände jag på hur det känns att verkligen leva igen. Inte för att jag inte levt ... men känslan av att vara tillbaks i sadeln med en häst i galopp under mig är lätt oslagbar. Nu var det ju ett tag sedan jag red sist så mina lår började protestera rätt omgående redan i första traven men det ignorerade jag glatt. Så nu sitter jag här med mer än nådig träningsvärk i princip hela kroppen och myser.

Hästen då ... döm av min förvåning när det visade sig vara en liten indianhäst! Supersöt och i perfekt storlek, cirkus 163 cm. Att han sedan hade både enorm trav som galopp gjorde inte saken sämre. Jag bara skrattade första få travstegen innan jag hittade rytmen just för att traven var så luftig och stor. I galoppen blev ridhuset plötsligt alldeles för litet - men så gick det lite fort också för grabben var lite trötter. Det kommer tre till som ska provrida honom under helgen och veckan sen får jag veta vem hon väljer ... bara att hålla tummar och tår för den här lilla hästen var en alldeles underbar liten varelse.

Snö snö snö!

Det snöar i Götborg ... små, små vita flingor som i vilken stund som helst skulle kunna förvandlas till ett lätt regn. Men nu snöar det och det är minusgrader ... hoppas bara att det fortsätter vara så. Kanske får jag rida i snö i dag? Misstänker dock att det är ridhus som gäller, inte mig emot fryslort som jag är. Om mindre än två timmar ger jag mig av alltid lika spännande, alltid med en känsla av att ha tagit vatten över huvudet. Det går aldrig att förbereda sig på vad som väntar ... alla hästar är olika och det är bara att hoppas att dagens herre och jag kommer bra överens och förstår varandra.

I morgon

I morgon ska jag provrida häst. Usch, redan lite smått nervös även fast jag inte borde vara det. Det går som det går helt enkelt. Fan vad kul det ska bli i alla fall. Har inte ridit på två månader nu.
Får lämna rapport på hur det gått när jag kommer hem i morgon eftermiddag.

Sista TV veckan denna vecka, i dag var jag reporter och gjorde speakerrösten på vårat inslag. Det blev faktiskt helt ok trots att kommunstyrelsen bordläggde ärendet vi baserade inslaget på och sabbade vår original idé. Vi gjorde vårt bästa i alla fall och det är allt man kan göra.

Snart så är det helg igen - det behövs!

Måndag

Ha, vad fantastilös man kan vara.

I dag var jag uppe klockan 6 för att vara en duktig nyhetschef och kolla nyheterna innan jag skulle vara på JMG 07:45. Gäääsp! Var inte utanför dess dörrar innan 16:30 ... vilken känsla av frihet det var att komma ut i friska luften! Inte för att det på någotvis har varit en dålig dag - jag hade riktigt kul med notisskrivande och hemside uppdateringar och att beordra omring mina reportrar (även om jag nu inte gjorde så mycket beordrande egentligen).

Om ett par timmar är det jag som kryper i säng för att få några välförtjänta timmars sömn. I morgon är jag tv-reporter så vi får se vad den dagen har att erbjuda med. Kameraman? Intervjuare? Det återstår att se.

Stålmannen

Satt utanför min port i ett hav av leksaker och en stor trasig kartong medan hans bröder/vänner sprang runt på gården jagandes varandra. Den lilla pojken i stålmannen dräkten tittade upp på mig och sa hej ... sen såg han sig bekymrat omkring och pekade på mig med en måttstock medan han sa ... jag kan inte ... så jag vände mig om och tittade på honom och ha sa att han kan inte bära allt på en gång. Haha ...

Nej, han var inte särskilt stor direkt och det var en del leksaker.

Ett stilla brus

Fyller tystnaden omkring mig. Barnen lyser med sin frånvaro och därmed skateboardens rullande över asfalten som ekar mellan husets väggar. I fjärran, eller åtminstone en liten bit bort, dånar ettan eller sjuans spårvagn förbi skarpt gnisslande mot rälsen i svängarna. Innanför halvt stängda persienner sitter hon vid sin dator, gömmer sig för omvärldens stirrande blickar - avskyr när människorna, grannarna står och hänger utanför hennes staket. Det är en främmande värld hon lever i. Hon känner sig hemma men ännu inte hemma nog att hävda sin rätt till öppna persienner - att ignorera barnen och ungdomarna som ränner runt utanför och stirrar in på henne där hon sitter bakom sin skärm. Så istället häckar hon i dunkelt ljus, lite dagsljus hittar in men inte mycket.

Det ska till mycket innan hon är redo att öppna upp sitt hem för display för grannarna som passerar. Livet på bottenplan i ett nötskal, men hon har åtminstone en uteplats.

Landet mellan sömn och vakenhet

Där har jag tillbringat nästan två timmar av denna grå söndag ...har flutit in och ut ur drömmarnas värld, väl medveten om det men ändå så pass vagt förankrad i verkligheten att jag låtit drömmarna ta över och styra vägen. Samtidigt som jag i fulla drag njutit av hur mjuk den nybäddade sängen är, hur varmt och lent täcket som omsluter min kropp känns - fast och fången i sängen och halvsovandets grepp. På gränsen men ändå vid halvt medvetande ... ibland är det svårt att skilja på verklighet och dröm och tidsuppfattningen exsisterar inte.

Nu sitter jag invirad i min filt och vill egentligen bara krypa tillbaks ner mellan lakanen och låta värmen och sömnen sluta sig om mig. Men denna söndag är kort nog som det är redan vad gäller vakna timmar så jag tror att jag får hålla mig tills kvällen kommer.

En riktigt trevlig början på en härlig söndag skulle jag vilja påstå.

Lucky lillsis ....

Eller ?



Visst kan man läsa det som ett ord men det är roligare att se det som Tur-Malin. Det var i alla fall min första tanke när jag såg skylten och sprang över gatan för att föreviga den i ett kasst mobilfoto. Var ute och promenerade lite i det gråvädret och gick väl inte direkt vilse men jag kände mig jävligt vilse ett bra tag. Kom dock fram till ICA tillslut så särskilt vilse var jag väl aldrig egentligen.

På TV

Japp, jag - programledare på Öppna kanalen i går 16:30. Skitkul!

Senaste veckan har tillbringats med en hel del huvudvärk efter en alltför rolig lördagskväll som slutade lite olyckligt. Minst sagt. Den stora bulan bakom mitt högra öra har försvunnit men kvar finns en viss ömmhet om jag är där och trycker och känner efter. Förhoppningsvis ska väl även det försvinna snart nog. Huvudvärken har åtminstone trubbat av något som tur är.

Tredje TV veckan är alltså avklarad och nästa vecka börjar multiredaktionen då jag har TV en vecka och sen går över till radion. Ska bli kul. Efter detta har vi ett par veckors eget val ... lutar år webb för min del men vi får se vad jag väljer på måndag när det är dags.

Den här helgen tillbringas som sig bör - mycket lugnt och stillsamt med ett stort antal koppar te och några bra böcker. Jag är helt enkelt för gammal för kvällar som förra lördagen - alldeles för gammal.

Happy weekend & of course ... happy sinterklaas ! Vi borde ha sinterklaas i sverige med. Faktiskt.

RSS 2.0