Knäpphäst!

Eller kanske det skulle stå käpphäst... det vore nått. De springer i alla fall inte ifrån dig.

Men idag sprang inte angie heller! Helt fantastiskt att jag faktiskt fick tag i henne och det enkelt också. Så det blev en timmes uteritt och damen var full av energi och ville bara trava och galoppera (fast vi inte skulle galoppera idag). Hon är så söt när hon är sådär full av energi och glad och frammåt. Nu kommer jag inte kunna gå imorgon, haha. Men det är det värt.

Rund och go har hon blivit med av att gå på bete. Mysigt med betes mage.


Fotbolls besvikelse

Mja, detta EM blev inte som det skulle i något avseende.

Först åkte Sverige ut, sedan Holland och igår fick Ryssland stryk. Nu är det bara Spanien-Tyskland kvar. Lite pest eller kolera på de två men jag tror jag tycker tyskarna har spelat sämre än spanjorerna (tråkigare fotboll alltså).

När EM tar slut är det snart dags för ytterligare nördighet, le tour de france. Haha. Att jag tittar på det skyller jag helt och fult ut på N. Yes, I blame you. Haha. Men det är kul. Det hjälper mig att ta mig igenom dessa långa plågsamma dagar på jobbet att veta att jag bara kan slänga mig på soffan när jag kommer hem och slänga på TV:n och njuta av spänningen.

Om en timme eller så beger jag mig av för att jaga häst igen. Idag ska det gå något bättre än sist i alla fall. På måndag, på måndag då är jag doomed. Men låt oss inte tänka på det redan nu, helgen har ju precis börjat.

Oinspirerad

Känner jag mig just nu, sömnen tynger fortfarande ögonen trots att jag varit vaken ett par timmar vid det här laget. Himlen är grå, grå, grå som en gammal våt smutsig filt lagt sig över Göteborg och fastnat. Den lossnar inte eller spricker upp hur mycket vi än sliter och drar i den. Det enda som kan befria oss från dess kvävande, unkna hinna är solens skarpa strålar som smälter sönder varje liten fiber utav den. Skär igenom den och ger oss möjlighet att återigen andas, leva, känna oss fria.

En fiskmås ylar hest mot skyarna, förbannar den trista gråa himlen tills dess att dess klagande skärande röst dör ut. Och här sitter jag, invirad i en himmelsblå filt och undrar om allt trots allt kommer bli som det ska.

Ett stilla regn

Faller över Göteborg... Idag blir det nog en innomhus dag för min del, söndag mitt i veckan ungefär. Läser just nu Fördjupade studier i katastroffysik en trevlig och lättsmält liten bok. Lagom nördig för min smak med bok och sidhänvisningar om vart annat och citat ut mer eller mindre kända verk.

Gårdagen spenderades på ett stort fält, hästarnas sommarbete. Som är kuperat, minst sagt, med små bergsknallar över marken, diken och en massa buskar och träd och en liten damm och ett stenröse. En timme roade jag mig och hästen och höll på att avlida i processen. Det är något tyngre att valsa runt i högt gräs med knöligt underlag upp och ned för dessa backar och stenar. Pållan hade fått av sig grimman trots att den var knäppt och blankt vägrade att låta sig fångas.



Visst ser hon oskyldig ut ? Och öronen de pekade frammåt så länge jag höll mig på avstånd. Underbart. Hade grimmar suttit på så hade jag fått tag i henne rätt snabbt, hade en bra chans där jag mutade henne med morot men sekunden jag försökte slinka grimmskaftet om henne kastade hon sig åt sidan och rusade iväg. Knasfia. Imorgon ger jag mig på det igen, hoppas det slutar regna tills dess. Nu är dessutom grimman på igen, Angie är mycket snällare mot sin ägare än vad hon är mot alla andra så hon åkte ut igår kväll och fixade det.

Ett stilla regn ja... Det är ändå rätt mysigt dagar som denna. Men nu har det regnat alldeles för länge och det känns nästan som att vi får uppleva en repris av förra sommaren. I hope not.



Den här får vara med för att den är så söt. De har det gott de hästapållisarna på sommarbete.

Pust

Nu har jag arbetat i två dagar. Framför mig ligger 8 låååånga veckor med start måndag. Men innan dess är jag, tack och lov, ledig ett par dagar.

Vädret har gått lite upp och ner senaste tiden, i söndags hade vi ett enormt åskoväder frammåt kvällskvisten.. supermysigt. Nu skiner solen lite tveksamt över staden.

Mina fötter bultar och jag känner mig aningens smutsig och sliten. Känns som att en duch är på sin plats. Imorn hejar jag på ryssland och hoppas att de vinner hela rasket nu när de slog ut både Sverige och Holland. Besvikelsen var stor men EM går vidare. Och jag är inte den som är den att inte välja ny favorit, Guus han är farlig han.

Under regntyngda skyar



Knasfian är på sommarbete och oj så glad hon är. Blev bara 50 min skrittur idag på långa tyglar i regnkappa. Mysigt. Knäppishästen var det fullt ös på som synes, älgade på i hundra knyck med öronen frammåt och uppmärksamhet på omgivningen.

På lördag blir det en sväng ut igen, hoppas det inte regnar då!

Vackert holland

Nu har ni visat att ni är ostoppbara, även med "b-laget". Ser med stor spänning fram mot lördagens match.

Ikväll hejar jag på Sverige. Visst ska vi ta ryssarna det ska det väl inte vara någon tvekan om. Sen kommer lördagen, det om något är väl en "ödesmatch" -kvällens mot ryssarna kallas ödesmatch i tidningarna men nej, jag tror inte riktigt de har koll på begreppen. Fast de kanske har rätt om vi har otur och Zlatan får ont igen. Det är inte kul fotboll att titta på när laget är så beroende av en spelare att de helt handikappas när han kliver av planen.

Imorn ska jag till stallet igen, äntligen, och jaga yster pålla på sommarbetet. Vi får se om hon vill följa med in. Förhoppningsvis går det lika lekande lätt som sist, men det kanske jag inte bör räkna med. Från vad alla berättar ska jag vara glad om det inte tar timmar att få fatt i henne. Kameran får följa med i högsta hugg, precis som en bunt morötter. Härligt det ska bli att komma ut en sväng! Kanske rider ner till havet ändå och plaskar lite... det lär inte vara många som badar i den här kylan så hon kan få doppa hovarna lite och strosa runt ett tag. Låter mysigt.

Ikea & svenska jordgubbar

Ikea besöket var överskattat som vanligt. Kom hem med allt förutom kaveln jag ville köpa. Och en lampa extra. Tungt och jävligt blev det givetvis, som vanligt men det är smällar man får ta när man varken körkort eller bil har.

Imorgon ska jonna och jag städa här, byta gardiner och vira in soffan i ett överkast och ha oss. Ser fram emot ett rent och framförallt hårlöst vardsgsrum. Så skönt att få hjälp med, annars vet jag inte när jag hade gett mig i kast med städandet faktiskt. Lovade halvt om halvt att jag ska baka tills hon dyker upp så att hon får nybakt bröd till frukost. Vi får väl se, men så svårt eller särskilt ansträngande är det faktiskt inte. Får offra mig lite när hon är så rar och hjälper mig.

Ikväll ses det på Tyskland - Österrike matchen och jag hoppas Tyskland åker på stryk!

Ett efterlängtat regn

faller så sakterligen över Göteborg.

Hade önskat mig ösregn men skurar får duga det med. Pållan är släppt på bete och har semester en vecka, precis som jag. Ska bli härligt att komma ut i stallet igen efter denna vecka. Swnaste veckorna har varit märkliga, kissarna har flyttat, jag var hemma en längre sväng. Faktiskt det längsta jag varit hemma på tre år. Fotbolls EM är i full fart och i veckan var det mycket sova-jobba-fotboll-soa-jobba...osv. Och det var ändå bara tre dagar. Tänk er det i 8 veckor.

Lite kraftigare regn nu då, tack. Finns inget mysigare än ett våldsamt regn piskandes mot fönsterrutorna medans jag sitter inlindad i mitt täcke och bara myser.

Det var detta EM för sverige

Ja, inte ser det då särskilt ljust ut. Gårdagen var ingen höjdare och på onsdag spelar vi Ryssland. De ska vi lyckas vinna mot eller åtminstone få oavgjort men vad väntar då i kvartsfinal? Jomenvisst Holländarna. Där åker vi på stryk och det var det med detta EM.

Nåja, för min del så är ialla fall holland kvar och deras matcher ska följas med stort intresse och oerhörd förväntan. Ser redan fram emot tisdagens match, även om de redan är vidare i gruppen. De slutar knappast spela bara för det, dessa holländare. Tack för det!

Mer sådan fotboll så blir sporten oerhört mycket intressantare att titta på.

Imorgon bär det av till det svenskaste av svenskt, nästan, IKEA. Nya gardiner, plädar, lampor och lite små prylar står på listan. Sedan ska vardagsrummet kattsaneras. Städas från top till tå. Oredan här kanske förklarar mina märkliga drömmar på senaste tiden. Det sägs ju att hur det ser ut i sovrummet påverkar din sömn, så att ha halva rummet täckt av kartonger, kläder och .. kanske är att bädda för märkliga drömmar?

Nerd yourself !

<3 !

footie footie footiee tonight ! *bounces*

Bloggknas

Vart har min bakgrund tatt vägen? Begriper mig inte på de nya kod mallarna så vette sjutton hur jag ska fixa det. Får pilla lite och se om det går vägen. Suck att de måste komplicera saker och ting för mig.

Kvällens fotboll

Gaaaalna holländare!

4-1 !!!! Åh va söta de är som släpar ut sina små ungar på planen efter segern... awww.. Ikväll bär jag orange, så är det bara.

Helt fantastiskt, vd Sar var brilliant idag igen och resten var inget att klaga på för den delen. Nu har de tatt Italien och Frankrike, känns bra!

Imorn är det Sverige -Spanien... bara att hoppas att vi upprepar skrällen mot Grekland. Hoppas, hoppas, hoppas.

Ytterligare filmer från i år

  • Session nine
  • Sleuth
  • August Rush
  • American Gangster
  • The Orphanage
  • The Mist
  • Ressurecting the Champ
  • The Water Horse
  • Ills
  • Heat
  • Mr. Magoriums Wonder Emporium
  • The Air I Breathe
  • One Missed Call
  • There Will Be Blood
  • Indiana Jones
  • High Fidelity
  • The Last of the Mohikans
  • REC
  • Hitman
  • No Reservations
  • Goodfellas
  • Der Untergang
  • P2
  • Cloverfield
  • CJ7
  • Paranoid Park
  • The Bank Job
  • The Savages
  • 27 Dresses
  • Tropa de Elite
  • Wristcutters Club - a Love Story
  • P.S I Love You
  • The Kite Runner
  • Diary of the Dead
  • Alvin & the Chipmunks
  • National Treasure - Book of Secrets
  • The Bucket List
  • Death at a Funeral
  • Rambo IV
  • Mad Detective
  • Bill
  • The Forbidden Kingdom
  • The Diving Bell & the Butterfly
  • Anamorphis
  • Horton Hears a Who
  • Street Kings
  • 10.000 B.C
  • Penelope
  • Once
  • Jumper
  • Funny Games
  • Vantage Point
  • The Grand
  • The Other Boelyn Girl
  • Be Kind Rewind
  • In Burges

Doomed

Jeppers. Det är jag.

Igår skrev jag på anställningsbeviset och 8 långa plågsamma veckor är ett faktum. Nåja, vad det ska kännas skönt när de är slut och så rik jag ska få känna mig, ett litet tag i alla fall.

Sluta bli sjuka nu svenska folket, sluta använda self-tanning lotions och värktabletter och viktreducerande pulver diets skit. Sluta med det ok? Så slipper jag packa så förbenat mycket skit.

Fotbolls EM (hup holland hup)

Det är givet att jag bara måste skriva en sådan här tråd med tanke på Holland och Sveriges matcher under veckan. Hade skrivit dem redan efter matcherna om jag inte vart så förbenat trött men vänta er inlägg efter kvällens hollandsmatch och även efter sveriges imorgon.

Har sett alla förutom tre av matcherna detta EM so far. Hollands var den bästa hitills, helt galet! Van de Sar imponerade och van Basten visade att han har ett riktigt bra team. Så jävla skönt när de tog Italienarna, haha. Jag tror på holländarna ikväll.

Sverige har fortfarande lite att bevisa innan jag fullt ut kan påstå att vi var bra. Matchen mot Grekland var intressant och det kändes väldigt bra efteråt men imorn spelar vi spanien och det är då vi får visa vad vi går för.

Ska bli spännande, ser fram emot båda matcherna enormt!

Sommaren vart tog du vägen?

Det är kallt i Göteborg senaste dagarna. Riktigt kallt för en liten fryslort som mig själv.

Förra helgen spenderades i Örebro hos föräldrarna i stekande hetta och sol. Fyra underbart avslappnade dagar. Kan inte minnas när jag senast kände mig så lugn och harmonisk hemma. (Oftast vill jag helst bara därifrån så fort jag kommer dit).

Satt i solen mest hela dagarna eller prommenerade med mams och letade efter kissarna som jagade möss och sorkar i det höga gräset. Vi knatade bort till ett av grannarnas stora beten med och klappade fölis!




Sån underbart liten tuff grabb. Han försökte käka upp både min och mams hand. Haha. Lyckades till och med få med lillasyster dit en sväng och hälsa på honom med.

Finns nog inget bättre än stekande sol och landsbyggden.

Katterna ja, jag åkte ju för att slippa sakna mina tre som flyttade förra onsdagen (jag åkte torsdag f.m), och kaztor var så söt och verkade förstå att jag var lite ledsen över att ha förlorat mina små tre... Hon kom och kurrade och skuttade upp i mitt knä och låg där hela kvällen och gjorde små lustiga ljud när jag klappade henne och gnuggade sin panna mot min. Inte bra för allergin men hon var så söt så jag kunde inte låta bli.

Sixten, den lilla hittekatten var inte lika social men minst sagt lika söt.



Här jagar han något i gräset som ni kanske kan se. Haha.

Mini semestern avslutades med en kväll och övernattning hos lillasyster. Jag kom dit ett par timmar innan hon slutade jobba och förfärades över hur dammigt och smutsigt det var så jag släpade ut dammsugaren och dammsög... tog 45 minuter...sen moppade jag också för jag tyckte det var lika bra när jag ändå var igång. Lillasyster blev något glad när hon kom hem!

Vi käkade sen middag på hennes inglasade balkong då det dök upp en kvinna med små barn som pratade knagglig svenska. Hon var intresserad av att byta lägenhet med systeryster så lillasyster släppte in henne för att kolla läget sen drog vi och kollade på deras. Nu är visst bytet klappat och klart och systeryster ska flytta om ett par veckor. Gissa om hon är glad. Yay för mig som fick ett städryck så där, haha.



Lillasyster med en av sina kissar (Sid).


Allt i allt så var det en mycket angenäm och avspänd långhelg men fortfarande helt sjukt underbart att komma hem!

Det luktar bränt

Och det stör mig som fan. Men jag vet inte vart det kommer ifrån...*rynkar näsan* utifrån verkar det som i varje fall.

Lustigt dock, jag som gillar doften av grillat.. men detta luktar bara rök... Undrar om det börjat brinna i någon liten stackars skog igen...

Jag är så trött och seg så det finns inte och utanför sjunger grannen (detta eviga mumlande/sjungande som irriterar mig så enormt) och rasslar med nycklarna... I sommar ska paps få täta min ytterdörr. Klarar inte av deras oväsende, de är så..oförsiktiga och dagligen tappar de kastrullock i golvet - förstår inte hur jävla klumpig man får vara för att göra något sånt.. men men..


Nu så

Beges det snart av hemmåt...

Ikväll blir det grillat och solande i föräldrarnas gröna mysiga trädgård.... härligt..

Kattlös och hög musik

Ja, alltså vad gör man när man blir kattlös efter 8 månader?

Spelar hög musik givetvis! Kära stereo vad jag har saknat dig. Nu ni högljudda störiga grannar ska ni se att jag minsann kan jag med och det 100 gånger värre! Mouhahahaha... haha.....

inte fullt så mycket dramatik idag som i söndags när det kom till kattfångande.. I söndags plockade jag helt enkelt upp tossan - som inte alls gillade det givetvis och fräste och klöste åt alla håll och kanter - och stoppade in henne i buren. Sen fick jag något sjukt dåligt samvete och satt och grät på golvet framför buren där min kära lilla tossa stirrade oseendes framför sig stressad som fan...

Blev inte bättre av att jag behövde åka med till nya hemmet och fick se henne i panik.... usch, ville bara plocka upp henne och ta med henne hem.. men jag fick gott hålla tårarna tillbaka och bita ihop..

Att något så litet kan komma att betyda så mycket på så kort tid..

Idag var det alltså bubbelibubb och mams tur att åka.. var inte lätt att få tag i dem men det ordnade sig efter en jäkla massa svärande, svett och tårar. Det är svårt att få in två katter i en bur när de mest av allt inte vill in i den.

Oj vad det morrades och mamma katt högg som en orm en jäkla massa gånger, vågade inte stoppa ner händerna där de var för att fösa fram dem så  var lite feg och petade på med sopborsten istället. (Vilken hon givetvis högg illsket).

Mindre dramatik idag som sagt, känns mindre jobbigt med. På någotvis var det tyngre att förlora tossan just för att hon och jag hade ett sånt band ... de andra två var fortfarande skygga och ville inte bli klappade..

Så nu sitter jag i mitt kattimpregnerade rum och lyssnar på hög musik och sjunger med. Vad märkligt det känns att inte behöva ta hänsyn till små pälsbollar något mer..

Imorn bär det av till föräldrarna så slipper jag känna mig så ensam.. Det kommer vara tomt här ett bra tag framöver...

Älskade lilla tossa

Idag bär det av till det nya hemmet... Tossan är lyckligt ovetandes och leker med sina bollar i gardinerna i sin vanliga lite galna stil..

Hon har ingen som helst aning att ute i världen förbereder sig ett ungt par på att komma och hämta henne, fulla av förväntan och längtan efter sin nya lilla pälsboll. Hon vet inte heller att hon aldrig kommer se dashy och mamma katt igen... eller mig för den delen.. och ute där i stora vida världen väntar en liten ovetandes kisse på att hennes nya kompis ska komma hem. Hon har inte heller en aning om vad som pågår men ikväll då vet de båda två...

Hoppas, hoppas lilla tosssa att det ska gå bra och att du ska vara lika glad i ditt nya hem som du har varit här. Du kommer alltid att vara min lilla tossa.

RSS 2.0